brojač poseta

субота, 25. јул 2009.

Beograđanin ubijen u Igalu

Marko Vesnić (29), zvani Buca, iz Beograda ubijen je u Igalu, dok je njegov drug Ivan Marković (27), zvani Ćili, ranjen. Na njih su posle tuče koja je izbila između dve grupe mladića u ovom letovalištu pucala braća Duško i Vlada Roganović, koji su odranije poznati crnogorskoj policiji

Beograđanin ubijen u Igalu

Srpsko-crnogorski obračun... Posle tuče braća Roganović potegli pištolje

Do obračuna je došlo u ranim jutarnjim časovima u blizini Omladinskog parka u Igalu. Prema rečima očevidaca, mladići su se prvo potukli, a ubrzo je počela i pucnjava.

- Na delu pored šetališta video sam kako se skupila grupa mladića. Odjednom je počela tuča, koja je trajala nekoliko minuta. Sklonio sam se sa devojkom u stranu i odjednom sam čuo pucnjeve. Dvojica mladića su ostala da leže na podu, a ostatak grupe se razbežao - rekao je Novosađanin, koji je hteo da ostane anoniman.

On je dodao da je jedan od mladića zapomagao, dok drugi nije davao nikakve znake života.

Prema nezvaničnim informacijama, Vesnić, inače jedan od vođa navijača Crvene zvezde, Marković i još nekoliko mladića su bili u noćnom provodu.

- Oni su se skupili kod šetališta, a pre toga su pozvali braću Roganović da dođu kako bi se raspravili oko nekih dugovanja. Još nismo utvrdili o čemu se tačno radi, ali imaćemo uskoro i tu informaciju - rekao nam je izvor blizak istrazi.

Naš izvor dodaje da su u tuči braća Roganović izvadili pištolje i počeli da pucaju na grupu mladića i tom prilikom ubili Vesnića, a Markovića izrešetali po nogama.

- Vesnić je pogođen u stomak i levu potkolenicu, a drugi mladić je pogođen u koleno i desno stopalo. Inače, Roganovići su nam i odranije poznati. Oni su i pre izvesnog vremena pokušali nekoliko ubistava - rekao je naš sagovornik.

Vesnić i Marković su ubrzo smešteni u Vojnu bolnicu Meljine. Kao smo saznali, Vesniću su bili oštećeni jetra, slezina i želudac, a metak mu je na kraju ušao u grudni koš. On je odmah operisan. Međutim, rane su bile fatalne i on je iskrvario i preminuo.

Ljubo Đurović, upravnik Centra vojnomedicinskih ustanova u Meljinama, potvrdio je da je Marko Vesnić, koji je upucan iz pištolja, preminuo u bolnici.

Nekada bio „grobar"

Beogradski mediji su juče preneli da je ubijeni Marko Vesnić nekada bio vatreni pristalica Partizana i da je radio u obezbeđenju Žarka Zečevića, generalnog sekretara Fudbalskog kluba „Partizan". Međutim, Vesnić se nakon toga zaposlio kao telohranitelj beogradskog biznismena Milije Babovića, a pre nekoliko godina prešao je u suprotni tabor i postao jedan od vođa pristalica crveno-belih.

- Kod nas je smešten i Beograđanin Ivan Marković, koji je zadobio teške povrede donjih ekstremiteta, koje smo sanirali. Njegovo zdravstveno stanje je stabilno - rekao je Đurović.

U daljem toku istrage očekuje se da će Marković razjasniti šta se zaista dogodilo.

- On je zasad identifikovao napadače. Iz bezbednosnih razloga u bolničkoj sobi ga čuvaju jake policijske snage - rekao je naši izvor blizak istrazi.

Navijači Crvene zvezde su šokirani zbog ubistva Vesnića, a rekli su i da očekuju da će se ova tragedija veoma brzo razrešiti.

- Dečko je bio stvarno za primer. Ima dvoje dece i zaista mi nije jasno zašto je ubijen. Sigurno će se to brzo razotkriti, ali mogu samo da kažem da će nam svima jako nedostajati - reko je „delija" koji se predstavio kao Zoća.

Нема коментара: