brojač poseta

четвртак, 23. јул 2009.

Bekstvo iz zatvora helikopterom

Četiri zatvorenika pobegla su danas popodne helikopterom iz zatvora u Brižu, na severu Belgije, saopštilo je Ministarstvo pravde.

Helikopter, čijeg su pilota dva saučesnika uzela kao taoca, spustio se u dvorište zatvora i odatle odleteo sa odbeglim zatvorenicima, piše danas dnevnik Standard na svom internet sajtu.
Portparol belgijskog Minsitarstva pravde potvrdio je agenciji Frans pres da su trojica zatvorenika pobegla helikopterom oko 17.40, rekao je da nije bilo pucnjave niti povređenih, ali nije želeo da identifikuje odbegle zatvorenike.
Helikopter je nađen prazan u mestu Alter.
Otmičari su nakon toga verovatno oteli auto na benzinskoj pumpi koji su posle zamenili i uputili se, prema rečima svedoka, u pravcu belgijske obale, rekao je portparol ministarstva.

Prema navodima lokalnih medija, među odbeglima se nalazi i Asraf Sekaki (26) koji je opisan kao posebno surov i koji je u zatvoru 10 godina. Njemu se pripisuje oko desetak napada na banke i nekoliko drugih nasilhin dela. On je već jednom pobegao iz zatvora Turnhut na severu zemlje u septembru 2003. i bio u bekstvu pet meseci pre nego što ga je policija ponovo uhvatila.

Нема коментара: