brojač poseta

недеља, 28. јун 2009.

Vredi li Majkl Džekson više mrtav nego živ?

Vredi li Majkl Džekson više mrtav nego živ?

Obožavatelji širom sveta ovih dana kupuju i skidaju sa interneta muziku preminulog kralja popa Majkla Džeksona neuporedivo više nego što su to činili prethodne decenije. Suveniri se prodaju kao alva, a fanovi prisustviju okupljanjima u njegovu slavu.

Milioni dolara su se u poslednja dva dana slili u kofere njegove kompanije i priliv se nastavlja. Pitanje koje se trenutno najčešće postavlja više nije,"Šta je ubilo Majkla Džeksona?" nego "Vredi li Majkl Džekson više mrtav nego živ?"
Džeksonovi albumi zauzeli su u petak prvih 15 mesta na listi najprodavanijih muzičkih ostvarenja američkog internet sajta Amazon.com, dan nakon smrti kralja popa. Džeksonov najuspešniji album "Thriller" iz 1982, koji je prošle godine ponovo objavljen povodom njegove 25. godišnjice, najprodavaniji je na Amazonu, a slede albumi "Off the Wall" iz 1979. i "Bad" iz 1987.
Pevačevi albumi zauzeli su i vrh liste muzičke onlajn prodavnice ajTjuns, sa šest ostvarenja među prvih deset. Kompilacija hitova "The Esential" (2005) je najprodavanija na ajTjunsu, ispred albuma "Thriller" i "Off the Wall".

Rezultati toksikoloških analiza koji će otkriti tačan uzrok smrti nisu još gotovi, a tokom sledećih nekoliko nedelja, meseci, a možda i godina više detalja će biti poznato o tajanstvenom i bizarnom stilu života kralja popa.
Očekuje se da će i Džeskonov "uži krug" uskoro početi da se osipa jer će pojedini početi da medijima prodaju priče o Džeksonu u nadi da će se dočepati velike sume novca.
Portparol porodice Džekson Brajan Oksman je rekao za CNN, "Ako mislite da je slučaj Ane Nikol Smit primer zlostavljanja poznate ličnosti od strane bliskih ljudi, to nije ništa u odnosu na ono što smo videli da se događalo u životu Majkla Džeksona".

S obzirom na to da je Džeksonova smrt uzrok otkazivanja njegove turneje, novinari "Tajmsa" se pitaju šta će se dogoditi sa uloženim novcem.
Kompanija za organizaciju koncerata AEG Live je uložila 20-30 miliona dolara za povratničke koncerte u londonskoj O2 areni, ne uključujući bilo koju unapred isplaćenu sumu Džeksonovom timu, piše muzički časopis "Bilbord".


Prema izveštajima, deo koncerata je bio osiguran, a Džekson je morao je da prođe čak 50 različitih medicinskih testova nakon kojih su predstavnici osiguravajućeg društva dali zeleno svetlo za zvaničnu potvrdu početka turneje.
Međutim, kako tvrde stručnjaci za osiguranje, stanja kao što su zavisnost o lekovima ili bolest srca nisu bili uključeni u ugovor, što može da znači da AEG neće dobiti novac od osiguranja.

Pojedinci počeli da zarađuju odmah posle smrti kralja popa
Na najvećem aukcijskom sajtu "eBay" su se majice sa natpisima "RIP Michael Jackson" ili "Legenda ne umire nikada" pojavile nepunih sat vremena po objavljivanju vesti o smrti Majkla Džeksona. Ožalošćeni fanovi su davali i na desetine dolara pojedincima koji su se odmah dosetili kako da zarade.
Kako je javio britanski "San", čak su i primerci novina koji su tek izašli iz štamparija prodavani preko interneta onima koji do njih ne mogu da dođu na trafikama za pedeset puta veću cenu...

Нема коментара: