brojač poseta

недеља, 07. јун 2009.

Ubio komšinicu, pa popio pivo!

Kragujevačka policija uhapsila Milana Miladinovića (55) iz sela Cerovac zbog sumnje da je sekirom ubio Veru Miladinović (77), rođaku i prvu komšinicu. Motiv zločina dugogodišnja svađa oko međe

s

Sporna međa... Verin sin Radoje gleda ka ogradi koja razdvaja njihovo i imanje Milana Miladinovića

Milan Miladinović (55) iz Cerovca kod Kragujevca zbog svađe oko međe ubio je komšinicu i dalju rođaku Veru Miladinović (71)! Miladinović je nesrećnu ženu nekoliko puta udario sekirom po glavi, nakon čega je odšetao do seoske prodavnice i tamo popio pivo!

slika1

Ubijena na pravdi boga... Vera Miladinović usmrćena sa više udaraca sekirom

Zločin se dogodio u nedelju oko 6.30 časova dok je Vera radila u dvorištu, nedaleko od zajedničke međe. Dve porodice istog prezimena bile su u svađi duže od dvadeset godina zbog međe, a policija i sud nekoliko puta su intervenisali zbog njihovih tuča. Poslednji put policija je intervenisala veče pre zločina, kada su se dve familije ponovo posvađale.

Radoje Miladinović, sin preminule, kaže da je u subotu uveče Milan posekao zajedničku živu ogradu i da ih je sve psovao i pretio im. Prema njegovim rečima, policija je došla i objasnila im da Miladinovića mogu da odvedu samo na jednu noć i ujutru ga puste.

Predao se bez otpora

- Moja majka je u nedelju ujutru pošla po slamu, radila je nešto u kokošinjcu. Bila je nedaleko od te međe. Milan ju je valjda ugledao iz svog dvorišta, preskočio ogradu i počeo da je udara sekirom po glavi. Ubio je moju majku kao psa! Odvezli su je bez lica. Moj otac je čuo zapomaganje, potrčao u dvorište iza kuće i zatekao je u lokvi krvi. Kada se čulo zapomaganje, valjda je i komšiluk znao šta se desilo, pa je komšija odmah otrčao u Milanovo dvorište da mu uzme sekiru da ne bi stradao još neko. Milana sam video za deset minuta, lagano je išao ka prodavnici. Pošao čovek na pivo?! - kaže Radoje za Press.

Prema rečima Milenka Jovanovića, vlasnika prodavnice, Miladinović je došao i od prodavačice mirno zatražio pivo. Seo je pod trem da ga popije.

- Samo je rekao da mora da popije pivo da se smiri jer je nešto loše sanjao. Uzeo je flašu, seo i počeo da pije. Policija je ubrzo stigla. Otpio je još gutljaj i mirno pošao u zatvor - kaže Jovanović, i dodaje:

slika2

Radoje Miladinović, sin ubijene Vere

- Ne razumem, on je dobar radnik, vredan i pošten. Znam da su se te dve familije svađale više od dve decenije, da su se tukli i da je dolazila policija. Milan nije bio prek, mada je znao da popije, ali to je njegova stvar. Nikoga od nas nije dirao.

Radoslav Miladinović (68), muž ubijene Vere, kaže da je Milan u policiji njega optužio za ubistvo.

- Ispričao je da je preskočio ogradu da bi spasao Veru od mene jer sam je ja, navodno, napao. U policiji su mi onda sekli nokte da provere da nisam ja ubica i ispitivali me! Što neko njega nije ispitao kako treba dok je bio na lečenju kod psihijatra?! On je moju Veru napao budakom pre jedno četiri godine i slomio joj ključnu kost. I tada je preskočio ogradu i tukao je u našem dvorištu. Osuđen je, ali samo na lečenje u Toponici. Nisu ga strpali u zatvor jer je bolestan „u glavu" - kaže muž pokojnice, i dodaje:

- Mene je taj čovek pre mesec i po dana udario ašovom preko ruke. Operisali su me i šaka mi je jedva pokretna, a njega su odveli u bolnicu, pa vratili. Shvatam da je bolestan, ali što su ga puštali kad ga nisu izlečili.

slika3

Uviđaj... Zločin u seoskoj kafani

Spornih 15 centimetara

Radoslav kaže da su problem s međom pokušali da reše i geometar i policija i sud.

- Međutim, problem je u tome što je trebalo posle merenja geometra ogradom da uđemo 15 centimetara u njegovo dvorište. Zbog tih 15 centimetara Milan je posekao sve drveće na međi, nakon čega smo ga tužili. Na kraju se sve ovako završilo - rekao je nesrećni čovek.

Inače, osumnjičeni Milan Miladinović je pre više od 20 godina stradao na gradilištu. Dok su radnici traktorom ispravljali gvozdenu žicu za armaturu, jedan kraj se otkačio, poleteo u vazduh i Milana udario u glavu. On se lečio, ali su posledice ostale. Meštani Cerovca kažu da više nikada nije bio isti. Nikada se nije oženio, a u međuvremenu se propio. Živeo je sam, u stalnoj svađi sa rođacima i komšijama istog prezimena.

Bivši robijaš ubio po treći put

Bivši robijaš Božidar Ilić (60), iz sela Kamendol kod Grocke, koji je pre godinu dana odležao više od 20 godina u zatvoru zbog dva ubistva, proteklog vikenda počinio je treći zločin! On je u noći između petka i subote u lokalnoj kafani u Kamendolu sa pet hitaca ubio Miodraga Savića (41), sa kojim je prethodno pio pivo! Savić je kolima Hitne pomoći prebačen u Dom zdravlja u Grockoj, ali je podlegao povredama. Ilić je posle zločina pobegao iz sela, pokušavajući da se sakrije, ali ga je policija juče ujutro otkrila i uhapsila.

Kako saznajemo, Ilić je prilikom hapšenja priznao da je Savića ubio iz osvete, jer je na prethodnom suđenju svedočio protiv njega.

Нема коментара: