brojač poseta

уторак, 30. јун 2009.

Tamna strana Srbije - Horor u Kragujevcu!

Članovi porodice Dinkić šest dana držali u kući mrtvog Ranka (90), pa pokušali da ga zakopaju u dvorištu! Dinkići rekli policiji da su to uradili jer nisu imali novca za sahranu!

Mesto na kojem su hteli da sahrane Ranka

Kopali raku u dvorištu... Mesto na kojem su hteli da sahrane Ranka

Dobrivoje Dinkić iz Kragujevca pokušao je da sahrani preminulog oca Ranka Dinkića (90) u dvorištu porodične kuće jer nije imao novac za grobno mesto!

Pokojni Ranko Dinkić

Umro u četvrtak, sahranjen juče... Ranko Dinkić

Dobrivoje je očevo telo šest dana držao u kući, a posle intervencije policije odustao je od kopanja groba. Ranko je sahranjen zahvaljujući dobrotvoru koji je Dinkićima poklonio grobno mesto!

Ranko Dinkić preminuo je posle teške bolesti u četvrtak u svojoj kući u ulici Mirjane Kovačević u kragujevačkom naselju Bresnica.

- Od socijalnog smo dobili samo sanduk, ali nismo imali para da kupimo grobno mesto - priča Radmila, ćerka pokojnog Ranka, i dodaje:

- Moj otac je za sebe i majku kupio dva grobna mesta na Varoškom groblju. Na jednom od njih sahranjena je moja majka. Pre tri godine iznenada mi je umrla snaja. Sahranjena je na mestu koje je tata kupio za sebe. Ja sam iz jednog sela kod Požarevca došla kod oca pred njegovu smrt.

Sloba Milošević može, a Ranko ne može!

Porodica preminulog Ranka Dinkića kaže da ju je policija sprečila da sahrani Ranka u dvorištu.

- Nije nam jasno zašto Ranko ne može da bude sahranjen u svom dvorištu. Pa Slobodan Milošević, bivši predsednik Srbije, sahranjen je u svom dvorištu - kažu Dinkići.

Kada je umro, nastala je panika. Tražili su nam 60.000 dinara za novu grobnicu ili da platimo 30.000 dinara za proširenje one stare. Pare za grobnicu nismo imali.

Ranko Dinkić bio je penzioner, radio je u gradskoj „Toplani". Od svoje penzije izdržavao je sina Dobrivoja, sa kojim je živeo, i unuku Sanelu. Nijedno od njih dvoje ne radi. Komšije svedoče da je reč o poštenoj i siromašnoj porodici.

- Dinkići su objavili čitulju posle Rankove smrti. Mislili smo da su zaboravili da napišu mesto i datum sahrane. Onda je iz njihove kuće počeo da se oseća nesnosan smrad! Naše su kuće jedna uz drugu, ali nismo mogli ni da pretpostavimo šta se dešava. Nismo ni slutili da je sanduk sa telom pokojnog Ranka i dalje u sobi!

Radmila Dinkić, Rankova ćerka

Tražili su nam 60.000 dinara za grobnicu. Molili smo za pomoć, ali smo dobili samo sanduk od socijalnog ... Radmila Dinkić, Rankova ćerka

Sve je postalo jasno kada je Dobrivoje počeo u ponedeljak budakom da kopa raku u dvorištu! Pa zar u dvorištu, ispod prozora, oca da sahrani! Tada smo pozvali policiju, koja je zatekla očajnog Dobrivoja koji je i dalje kopao rupu - kaže jedan od komšija ove porodice.

Kada se po Bresnici pročulo da Ranka nema gde da se sahrani, javio se dobrotvor koji je ovoj porodici poklonio grobno mesto!

- Taj čovek je došao i rekao nam da se zove Života i da će nam pokloniti grobno mesto na groblju u selu Teferič. Da nije bilo njega, morali bismo u dvorištu da sahranimo našeg Ranka. Znam da to nije po zakonu, ali mi smo se svima obraćali za pomoć i niko nam ni dinara nije dao! Pomogao nam je čovek koga i ne poznajemo. Ne znamo mu ni prezime - priča Radmila. Ranko Dinkić sahranjen je juče na groblju u Teferiču.

Нема коментара: