brojač poseta

недеља, 07. јун 2009.

Poginuo u tuči zbog teniske loptice!

Dejan Čančarević (17) iz lajkovačkog sela Rubribreza tokom tuče sa D. Ž. (27) iz Lajkovca pao na pločnik u centru grada i preminuo na licu mesta. Još se ne zna tačan uzrok smrti mladića

s

Nesrećni slučaj... Dejan Čančarević nastradao zbog bezazlene svađe

Sedamnaestogodišnji Dejan Čančarević iz sela Rubribreza poginuo je u bezazalenoj tuči oko teniske loptice! On je tokom sukoba sa D. Ž. (27) u centru Lajkovca pao na pločnik i preminuo na licu mesta! Obdukcija bi trebalo da utvrdi tačan uzrok smrti.

Tuča u kojoj je nastradao nesrećni mladić dogodila se u nedelju oko 3.30 časova na Omladinskom trgu, ispred zgrade lajkovačke opštine. Kako saznajemo, Čančarević i dvojica njegovih maloletnih drugova su nakon boravka u jednom lajkovačkom kafiću otišli na Omladinski trg. Mladići su sa sobom imali tenisku lopticu, koju je Čančarević nekoliko puta bacio na zgradu lajkovačke opštine. To su iz obližnje pekare posmatrali D. Ž. (27) i U. P. (28) iz Lajkovca.

Mrtav na mestu

- Mladićima je ubrzo prišao D. Ž. On je pitao Čančarevića zašto lopticom udara u prozor i zgradu lajkovačke opštine i tu je došlo do verbalnog sukoba, a onda i do fizičkog obračuna između njih dvojice. Njihovi drugovi su ih razdvojili, ali su oni nastavili da se svađaju. D. Ž. je opet prišao Čančareviću, udario ga nekoliko puta, nakon čega je on pao na pločnik i na licu mesta ostao mrtav - saznaje Press u policiji.

Stanari obližnjih zgrada kažu da su čuli buku i prepirku između mladića na Omladinskom trgu.

- Čuo sam svađu između mladića, sve je trajalo petnaestak minuta. Nakon toga su se čule policijske sirene. Brzo je stigla i Hitna pomoć, ali dečaku nije bilo pomoći - rekao je jedan od stanara.

Istražni sudija Okružnog suda u Valjevu Nada Živić izvršila je uviđaj, nakon čega je naložila obdukciju tela nastradalog mladića. Tek nakon toga biće poznato da li je D. Ž. zadao smrtonosni udarac Čančareviću ili je on imao nekih zdravstvenih problema koji su uticali na koban ishod. Inače, na licu mesta pronađeni su nekoliko kapi krvi i teniska loptica zbog koje je izbila tuča.

slika

Lajkovačka policija uhapsila je D. Ž. i njegovog druga U. P.

- D. Ž. će u zakonskom roku biti predat istražnom sudiji Okružnog suda u Valjevu, a dalje korake u vezi sa U. P. preduzećemo nakon što utvrdimo na koji je način on učestvovao u tuči. Tek nakon izveštaja obducenta moći ćemo da kvalifikujemo ovo delo - kaže sagovornik Pressa.

Radio moleraj sa ocem

Dejan Čančarević je u lajkovačkom selu Rubribreza živeo sa roditeljima, bratom i babom. Njihove komšije kažu da je Dejan doskora igrao fudbal za lokalni klub Železnik, a potom je počeo da igra za seoski klub Rubribreza. Ističu da je reč o dobrom i vrednom mladiću, koji se zajedno sa ocem bavio molerajem.

- Bio je vredan dečak. Napustio je srednju školu i onda je dinar za život zarađivao radeći sa ocem. Radili su svuda po Srbiji, a nedavno su se vratili sa rada iz Crne Gore - kaže jedan od komšija Čančarevića.

Slično važi i za uhapšene mladiće. Obojica, prema rečima njihovih poznanika, važe za uzorne momke. D. Ž. je nedavno završio fakultet, a niko od njih do sada nije osuđivan niti se nasilnički ponašao.

- Obojica su dobri momci, koji nikada do sada nisu pravili probleme i bahato se ponašali. Verovatno se D. Ž. iznervirao zbog toga što su trojica mladića galamila i lopticom gađala zgradu opštine. Sve se, nažalost, iskomplikovalo i tragično je stradao jedan dečak, dok će drugi mladić ceo život živeti sa tim da mu je uskratio pravo na život - rekao je jedan meštanin Lajkovca.

Нема коментара: