brojač poseta

понедељак, 01. јун 2009.

„Pauk" tokom noći očistio kej

Ekipe JKP „Parking servis" obišle su u petak i subotu veče šetalište pored hotela „Jugoslavija" i uklonile sva nepropisno parkirana vozila!

s

SAMO SE VI PROVODITE... Dok su vlasnici uživali na splavovima, „pauk" nije „spavao"

Dok su se vlasnici skupocenih automobila, koje su bahato parkirali na nedozvoljenom mestu, provodili na splavovima, „pauk" je neumorno radio.

Ovaj deo grada je već dugi niz godina na udaru nesavesnih Beograđana koji svoja vozila parkiraju ili na zelenim površinama ili uzurpiraju samo šetalište, što značajno utiče na sliku grada.

BEZBEDNIJI PRUŽNI PRELAZ

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas, direktor JP „Železnice Srbije" Milovan Marković i predsednik privremenog organa u opštini Zemun Zdravko Stanković obišli su sinoć radove na pružnom prelazu u Zemun polju.

Prelaz se nalazi na dvokolosečnoj pruzi Beograd-Šid, a njegovim kompletnim uređenjem biće značajno povećana bezbednost železničkog i drumskog saobraćaja. Takođe, to će omogućiti i brže odvijanje drumskog saobraćaja i povećanu propusnu moć puta. Radove na uređenju putnog prelaza Zemun, koji su završeni za jednu noć, izveli su „Železnice Srbije" i „Putevi Srbije".

Akciji na Dunavskom keju prisustvovao je i gradonačelnik Dragan Đilas. Kako je on istakao, uklanjanjem nepropisno parkiranih vozila sa šetališta pored reka gradska vlast daje jasnu poruku da u Beogradu mora da vlada red.

- Svaki građanin mora da se oseća bezbedno. To je, nažalost, onemogućeno zbog bahatog ponašanja pojedinaca. Zato smo rešili da započnemo žestok obračun sa svima koji uništavaju lepote ovog grada. Akcije će biti organizovane svuda, na Zemunskom keju, u Bloku 70, pored bivšeg Sportskog-rekreativnog centra „25. maj" - najavio je Đilas.

Uporedo sa uklanjanjem nepropisno parkiranih vozila, koje zajedno organizuju gradska inspekcija i „Parking servis", uz asistenciju policije, grad će postaviti i fizičke barijere, poput rampi i stubića, a čitav prostor, na kojem su pojedini vlasnici splavova nelegalno postavili betonske kocke, biće ozelenjen.

Da je radnicima „Parking servisa" neophodna policijska pratnja, potvrdio je i incident koji se dogodio tokom akcije kod hotela „Jugoslavija". Kako smo saznali, kada su pojedini momci vraćajući se iz provoda shvatili da im je „pauk" odneo limuzine, potegli su pištolje i čak pucali na radnike!

Нема коментара: