brojač poseta

петак, 12. јун 2009.

Otvorili parking usred parka!

Gosti kafića „Zuzus", koji se nalazi u zgradi Pravnog fakulteta, parkiraju vozila u parku Mali Tašmajdan, a vlasnici i zaposleni u kafiću čak su postavili i improvizovan znak „P"!

lažni znak za parkiranje

Lažni znak... Dosetka vlasnika kafića

Nadležni u gradskoj upravi kažu da nisu bili upoznati sa problemom, a ova „signalizacija" uklonjena je tek nakon posete ekipe Pressa.

I pored očigledne situacije na terenu, koja se vidi na našim fotografijama, uprava kafea tvrdi da se niko ne parkira u parku.

- Nemamo ništa sa tim. Dešava se da naše dostavno vozilo parkiramo tu, samo dok istovaramo robu - tvrdi Aleksandar, menadžer kafića „Zuzus", koji je pre tri nedelje otvoren u prostorijama nekadašnjeg kluba „Bonafides".

Kako je on objasnio, tabla za parking ne odnosi se na ulaz u park.

- Znak smo postavili da bismo goste uputili gde da ostave vozila. Naš lokal ima svoj privatni parking koji se nalazi iza objekta i ima svoju rampu - tvrdi menadžer.

Međutim, kako se ekipa Pressa uverila, na pomenuta mesta za parkiranje ulazi se iz Bulevara kralja Aleksandra, i nije moguće nikako drugačije prići jer je prostor ograđen.

improvizovani parking, kafić "Zuzus"

Bahati vozači... Mali Tašmajdan

Sugrađani sa kojima smo razgovarali nisu iznenađeni što se neko dosetio da napravi parking usred parka. Kako kažu, na sve u ovom gradu već su se navikli.

- To je, nažalost, postalo potpuno normalno. Parkira se gde ko stigne, pa me ne iznenađuje što sad ostavljaju vozila i u parku - kaže sugrađanka Milica Janković.

Zaposleni u gradskoj upravi kažu da do sada nije bilo prijava za ovaj slučaj.

- Niko od građana nam se do sada nije žalio na ovaj problem. Naravno, da smo znali za to, sigurno bi naša inspekcija reagovala. Takođe, objašnjenje da je ulaz na parking iz parka nije tačno jer se na rampu dolazi iz Bulevara - rekli su nam u Sekretarijatu za inspekcijske poslove.

Kako su naveli, inspektori će dobiti nalog da izađu na teren i reše ovu situaciju.

Нема коментара: