brojač poseta

среда, 24. јун 2009.

Kofere u ruke!

Tradicionalno privlačne destinacije (Grčka, Turska), Mediteran, Egipat, egzotični Karibi... samo su deo bogate turističke ponude za nastupajuću sezonu, u kojoj svako može da pronađe svoj idealan aranžman


PafosPonuda za leto 2009. domaćih turističkih agencija nikad nije bila bogatija, niti su cene ikad bile povoljnije. Svetska ekonomska kriza uslovila je da se turistički poslenici gotovo utrkuju u pogodnostima koje nude - od besplatnog letovanja za dete, do specijalnih „last minute" ponuda, plaćanja na rate... Na vama je samo da izaberete, po svom ukusu i dubini džepa.


Karipski raj


Karipska ostrva bila su poznata kao legla ljutih gusara koja su pljačkali španske brodove pune zlata i dragulja. Pirate i španske konkistadore danas su zamenili brojni turisti koji pohode ovaj raj na zemlji u želji za nezaboravnim provodom i mirnim odmorom. Ostrvo Barbados, iz grupe Malih Antila, jedna je od najlepših i najpopularnijih destinacija na Karibima koja se odlikuje jedinstvenim prirodnim lepotama. Ima stotinak kilometara dugih, egzotičnih peščanih plaža i okruženo je koralnim grebenima koji su se stvarali milionima godina. Današnji stanovnici Barbadosa su Bajanci, veseo i gostoljubiv narod. Za njih muzika i igra predstavljaju važnu ulogu u životu. U ponudi agencije „Kon Tiki" nalazi se hotel „Almond Beach Village", s četiri zvezdice u mestu Sveti Piter, smeštenom na nekadašnjoj plantaži šećera. Posed hotela se prostire na površini od 12,8 hektara i ima privatnu peščanu plažu dugu kilometar i po. Smeštaj je podeljen u 11 kategorija i hotel ima 395 prostranih soba. U sklopu ovog letovališta nalaze se dva bazena, spa i fitnes centar, frizerski i kozmetički salon, pet restorana, internet centar, prodavnice. Za aranžman (12 dana) na Barbadosu sa boravkom u ovom hotelu na bazi „ol inkluziv" potrebno je izdvojiti 1.590 evra. Polazak je 17. jula, a u planu programa je predviđen i obilazak Londona, s obzirom na to da se na avion do Barbadosa preseda u britanskoj prestonici.
Druga karipska lepotica je Santa Lucija, jedno od Vindvordskih ostrva. Na obalama ovog malog ostrva uzdižu se dva vrha planine Piton, visine oko 700 m, obrasla džunglom raskošnog tropskog rastinja u kojoj žive brojne ptice raznih vrsta. Kako je ostrvo bilo naseljeno još pre kolonijalnog doba, odlikuje ga veliko kulturno bogatstvo koje predstavlja zanimljivu mešavinu nekoliko kultura i tradicija. Santa Lucija je poznata kao romantično mesto na kome je moguće provesti bajkoviti medeni mesec. U „Kon Tikijevoj" ponudi je hotel „Almond Smugglers Cove" (četiri zvezdice), smešten na imanju od 24 hektara sa 357 soba podeljenih u pet kategorija. Dvonedeljni aranžman na Santa Luciji sa polaskom 18. jula košta 1.980 evra.

General hotel

Leto na Afroditinom ostrvu


Kipar je kaleidoskopski spoj različitosti: dominantni su kulturni uticaji zapadne Evrope, ali geografska blizina Azije i Afrike daju mu mnogo više od dodira Istoka. I pored žudnji matičnih zemalja - Grčke i Turske - da ga stave pod svoje, ovo malo ostrvo ipak ima svoj osoben i jedinstven karakter.
Bez obzira na to da li vam je Kipar poznat kao „ostrvo greha (zabave)", zemlja koja je do pola u Evropskoj uniji ili kao „Afroditino ostrvo", Kipar je sve to i potvrđuje sve stereotipe. Pre svega, to potvrđuju čuvena letovališta - Pafos, Aja Napa, Limasol. Ali, s druge strane, za radoznalce, Kipar krije fantastična mesta koja vredi videti i otkriti.
Letovanje na Kipru, i to po do sada najnižim cenama, u svojoj ponudi ima „Kon Tiki". Tokom cele letnje sezone planirani su osmodnevni aranžmani u Aja Napi, Pafosu ili Limasolu, u hotelima različite kategorije i po pristupačnim cenama. Na primer, aranžman koji obuhvata avionski prevoz, transfer i boravak u hotelu na bazi noćenja s doručkom staje od 399 evra (hotel 2* „Caravel"), za hotel „Kanika Pantheon" 3 + * na bazi polupansiona, avioprevoz i transfer, kao i usluge vodiča, treba izdvojiti od 560 evra, a za hotel „Elias Beach" 4* (polupansion, avioprevoz, transfer i usluge vodiča) od 650 evra.


Grčka u poslednjem trenutku


Ko je spreman za put u poslednji čas, može da iskoristi i „Kon Tikijevu" specijalnu ponudu za Krf i Skijatos. Polazak za Krf je 27. juna, sedam noćenja s doručkom u hotelu „Plama beach" (dve zvezdice) je 310 evra. Za 14 noćenja potrebno je izdvojiti 440 evra.
I za letovanje na Skijatosu još ima mesta (polazak 29. juna). Deset noćenja u apartmanima „Panos" staje 350 evra (čarter let, transferi, najam), dok boravak u apart-hotelu „Korali" staje 420 evra (deset noćenja s doručkom, čarter let, transferi).


Orijentalna bajka i Grčka


Poslednjih godina Turska je postala jedna od omiljenih destinacija koja mami turiste iz celog sveta. Naročito je popularna Antalija, koja predstavlja i važno kulturno središte. Tu se nalazi se bogato istorijsko nasleđe Rimljana, Vizantije i Seldžuka. Posebna atrakcija je antički grad Aspendos koji je toliko dobro očuvan da savršeno svedoči o načinu života starih Rimljana. Drugi dragulj Antalije je starogrčki grad Perge, u kome se nalazi jedan od najbolje očuvanih amfiteatara i čuveni hram Artemide, bogine meseca i lova.
U Antaliji je izgrađen veliki broj turističkih centara i luksuznih letovališta. Njena turistička ponuda obogaćena je nedavno otvorenim hotelom „Mardan Palace", u koji je uloženo 12 miliona evra. Internacionalni tim arhitekata želeo je da oživi atmosferu Otomanskog carstva, pa je hotel raskošno uređen i ukrašen antikvitetnim nameštajem, mermerom, kristalnim lusterima... U njegovom središtu nalazi se ogroman bazen u kome je smešten tank sa 2.400 riba. Hotel raspolaže sa 560 luksuznih soba, 10 restorana s najpopularnijim kuhinjama sveta, spa i fitnes centar površine 7.500 kvadratnih metara, 17 barova, tri noćna kluba, predivnom plažom na koju je naneseno 9.000 tona finog belog peska iz Egipta i lagunom od 900 kvadratnih metara. Preko glavnog bazena proteže se most, koji je urađen prema maketi mosta Leonarda da Vinčija koji je trebalo da se izgradi na Bosforu. Ovaj hotel se ekskluzivno nalazi u ponudi agencije „Džoli travel". Za polazak 1. jula, četvorodnevni aranžman košta 650 evra. U cenu su uključeni: avioprevoz, tri noćenja sa doručkom (švedski sto) i transferi. Tokom letnje sezone organizovaće se letovanja u ovom hotelu u trajanju od osam dana (cena je od 1.055 evra), 12 dana (od 1.465 evra) i 15 dana (od 1.885 evra).
Grčka ostrva su, naravno, uvek atraktivna destinacija za naše turiste. U ovogodišnjoj ponudi „Džoli travela" pristupačnom cenom izdvajaju se Kos i Rodos. Tokom jula za aranžman od 12 dana na Kosu u hotelu 2+* (noćenje sa doručkom, prevoz avionom) potrebno je izdvojiti od 299 evra, a za boravak u hotelu s 4* na bazi polupansiona sa avioprevozom od 579 evra. Cena najma apartmana na Rodosu (11 i 12 dana) kreće se od 349 evra.

St.Lucia

Popusti za decu u Turskoj


Antalijsku regiju u svojoj ponudi ima i agencija „1A travel", u kojoj se izdvaja hotel „Majesty Club Beach" u Sideu (75 km od aerodroma i 18 km od grada Side). Hotel ima 586 soba, glavni restoran, četiri a la kart restorana, nekoliko barova, diskoteku, internet, prodavnice, frizera, tursko kupatilo, uslugu sušenja i pranja veša, tri velika bazena, dva manja dečja i pozorište. Za najmlađe su organizovani specijalni zabavni programi. Za aktivan odmor, hotel nudi brojne sportske sadržaje: šest teniskih terena, košarkaški teren, odbojku na plaži, fudbal na plaži, mini-golf, aerobik, step aerobik, fitnes centar, saunu i tursko kupatilo. Hotel ima dugu peščanu i šljunkovitu plažu, sa besplatnom upotrebom ležaljki i suncobrana. Agencija ima specijalnu ponudu za roditelje sa decom. Jedno dete od jedne do sedam godina letuje besplatno, a drugo dete do 14 godina plaća samo avionsku kartu.
Veoma zanimljiv je hotel „Sailor's Beach Club" u Kemeru, u oblasti Kiris. Smešten je na plaži, okružen planinom i neverovatnom netaknutom prirodom. Prelepe bašte pune cveća i zelenila dragulj su ovog hotela. Plaža je privatna, opremljena ležaljkama i suncobranima, a voda je kristalno prozirna i čista. Kompleks „Sailor's Beach Club" sastoji se od četiri vile sa po tri sprata i sve su okružene baštama, zelenilom i bazenima. U sastavu hotela se nalaze dva bazena, bazen za decu, spa centar, tursko kupatilo, kozmetički i frizerski saloni, teretana, akvabik, stoni tenis, organizovane igre na vodi, ronilački kurs, teniski tereni . Hotel ima i dečji park s animatorima. Za najmlađe su i specijalne cene. Jedno dete do 15 godina letuje besplatno, a drugo dete ima 50 odsto popusta.

Giardini naxos

Aktivan odmor u Šarm el Šeiku


Na 480 km od Kaira, na samom jugu Sinajskog poluostrva, nalazi se jedno od najpoznatijih egipatskih letovališta Šarm el Šeik. Obalu dugu 15 kilometara čine tri koralna zaliva okružena beduinskim naseljima, planinama i pustinjom. Centar Šarma je zaliv Naama Bay u kojem se duž šetališta dugog tri kilometara nalazi veliki broj hotela, kafića, restorana i prodavnica. Sportovi na vodi, ronjenje, vožnja džipovima i jahanje kamila kroz pustinju samo su deo atrakcija ovog letovališta. Agencija „Odeon vorld travel" u ponudi ima hotele različitih kategorija i po pristupačnim cenama. Hotel „Al Diwan" izgrađen je u orijentalnom stilu, ima restoran, tri bara, beduinski šator. Hotel ima dva bazena, a do peščane plaže koja je udaljena 600 m od hotela, organizovan je prevoz hotelskim mini-busom. Gosti mogu da se razonode igrajući stoni tenis, pikado, badminton ili bilijar. O najmlađima brine tim animatora.
„Baron Resort" jedan je od najluksuznijih hotela Sinajskog poluostrva. Restorani, barovi, spa centar i prodavnice nalaze se u sastavu hotela. Pored privatne peščane plaže, tu su i tri bazena od kojih jedan sa morskom vodom. Gosti mogu da koriste terene za tenis, košarku i odbojku, a u neposrednoj blizini hotela nalazi se teren za golf. Najmlađi gosti imaju svoj mini-klub, bazen, uređeno igralište i poseban meni.
„Noria Resort" se nalazi u centru Naama Baya. Hotel ima dva otvorena bazena sa izdvojenim delom za decu, a od sportskih sadržaja gosti mogu da koriste terene za tenis i odbojku ili da igraju bilijar i stoni tenis. Tim animatora brine o zabavi svih gostiju, a najmlađi imaju svoj mini-klub, kao i uređeno igralište.
Za desetodnevni aranžman potrebno je izdvojiti 405 evra (hotel 3* Al Diwan, polupansion), 575 evra (hotel 5* Baron Resort, polupansion) ili 580 evra (hotel 4* Noria Resort ol inkluziv). U cenu je uračunat i prevoz, a polazak je 5. jula.

Devojka

Čudesna Sicilija


Sicilija je najveće, najživopisnije i najintrigantnije ostrvo Mediterana zbog svoje istorije duge tri milenijuma, očaravajuće prirode, živopisnih sela i bogate kulturne baštine. Oslanja se jednim svojim delom na špic italijanske „čizme". Ostrvom dominira najveći i jedini živi vulkan u Evropi - Etna (3.340 m), sa oko 400 ugašenih i nekoliko aktivnih kratera. A za ovo ostrvo su sigurno i glavne asocijacije - italijanska mafija i remek-delo filmske umetnosti - film „Kum". Sicilija je ostrvo s razvijenim turizmom, a najpopularnija letovališta - Taormina, Đardini Naksos i Letojani - poznata su po prelepim plažama, toplom moru i odličnom provodu. Agencija „Viva travel" organizuje letovanje na Siciliji, s obilaskom Rima, Sorenta i Napulja. Tokom boravka na ostrvu, mogući su i brojni fakultativni izleti do Etne, sicilijanskih sela, Sirakuze, arheoloških nalazišta, Palerma, Katanije... Planirana su dva polaska - 15. jula i 19. avgusta, a cena 13-dnevnog aranžmana je od 475 do 489 evra po osobi. U cenu su uračunati prevoz autobusom visoke turističke klase, smeštaj u hotelima sa tri zvezdice, obilaske prema programu (Rim - panorama i centar grada pešice, Napulj), troškove organizacije i vođenja aranžmana. Deca od dve do 12 godina imaju popust od 40 odsto u pratnji dve punoplatežne osobe.

Нема коментара: