brojač poseta

понедељак, 01. јун 2009.

Kako je uhapšen Željko Milovanović: ODAO GA MOBILNI!

Osumnjičeni za ubistvo Iva Pukanića uhapšen kada je uključio svoj stari mobilni telefon. Policajcima posle hapšenja rekao: „Samo vi radite svoj posao"

Hapšenje uz osmeh... Željko Milovanović nije pružao otpor specijalcima

Željko Milovanović (43), koji je preksinoć uhapšen zbog sumnje da je ubio novinara Iva Pukanića, lociran je u subotu uveče preko mobilnog telefona u centru Beograda! Potraga za Milovanovićem trajala je do nedelje u 22 časa kada je uhapšen ispred iznajmljenog stana na Dorćolu.

Kako Press saznaje, Milovanović je kod sebe imao srpsku ličnu kartu na ime Dragan Milovanović, falsifikovani pasoš Slovenije i lažnu vozačku dozvolu iz Slovačke.

Akcija na Dorćolu... Milovanović uhvaćen ispred iznajmljenog stana u ulici Dunavski kej broj 9

Akcija hapšenja Željka Milovanovića, koga hrvatska policija tereti da je postavio eksploziv pod automobil Iva Pukanića, vlasnika „Nacionala", počela je u subotu oko 20 časova.

Joca organizator

Kao jedan od organizatora ubistva Iva Pukanića osumnjičen je Sreten Jocić - Joca Amsterdam. Njegovi glavni operativci, prema tvrdnjama svedoka saradnika, bili su Slobodan Đurović i Milenko Kuzmanović. Luka i Robert Matanić, Amir Mafalani i Bojan Gudurić učestvovali su u pripremi ubistva. Željko Milovanović sumnjiči se da je podmetnuo eksploziv pod automobil Pukanića.

- Željko Milovanović lociran je preko mobilnog telefona u baznim stanicama „Dorćol" i „Stari grad". Beogradska policija krenula je od tog trenutka u veliku akciju. Najvažnije je bilo da je Milovanović lociran. Bilo je samo pitanje trenutka kada će biti uhvaćen - kaže za Press izvor blizak istrazi, i dodaje:

- Policajci su u nedelju oko 20 časova videli Milovanovića u jednoj ulici na Dorćolu. Jedno vreme su ga pratili, a kada je definitivno utvrđeno da je on, krenula je akcija hapšenja.

Beogradskim policajcima u pomoć su došli i pripadnici Uprave kriminalističke policije.

- Oko 22 časa sve je bilo spremno za hapšenje. Policajci su presreli Milovanovića i odmah ga uhapsili ispred stana koji je iznajmio u ulici Dunavski kej 9 na Dorćolu. Nije pružao otpor. Samo je rekao policajcima: „Vi radite svoj posao, a ja ću svoj!" Kod njega je pronađen pištolj „glok" s metkom u cevi - kaže naš sagovornik.

U iznajmljenom stanu pronađeni su arsenal naoružanja, mobilni telefoni, kartice, falsifikovana dokumenta...

- Milovanović je imao najsavremeniju opremu koju koriste profesionalne ubice. Našli smo dva „škorpiona", četiri prigušivača, šest pištolja, 500 metaka, lokatore, kao i najmoderniju opremu za prisluškivanje. U stanu su pronađeni i nekoliko mobilnih telefona i kartica. Od dokumenata Milovanović je imao srpsku ličnu kartu na ime Dragan Milovanović, falsifikovani pasoš na ime Miroslav Šipka iz Slovenije i lažnu vozačku dozvolu iz Slovačke - rekao je izvor Pressa.

Press saznaje da je Milovanović nedavno iznajmio stan na Dorćolu.

- On je pre sedam dana iznajmio stan u soliteru u ulici Dunavski kej 9. Pretpostavlja se da je ovaj begunac često menjao mesto boravka u Federaciji BiH, Republici Srpskoj, Srbiji i Hrvatskoj. Naša policija nekoliko puta bila mu je na tragu - kaže sagovornik Pressa.

Profesionalac... Policija u Milovanovićevom „šteku" pronašla oružje i opremu koju koriste profesionalne ubice

Milovanoviću je određeno zadržavanje od 48 sati, nakon čega će biti izveden pred istražnog sudiju Specijalnog suda.

Željko Milovanović, zvani Gavra, bivši je pripadnik Jedinice za specijalne operacije (JSO). Hrvatska policija sumnja da je postavio eksploziv na skuter koji je parkirao u dvorištu zgrade „Nacionala" u Zagrebu uz Pukanićev automobil. Milovanović je višestruki begunac iz zatvora, koji se tereti i za nekoliko krivičnih dela u Srbiji. Rodom je iz Belog Manastira i državljanin je Hrvatske, BiH i Srbije. Hrvatska ga traži i zbog ratnog zločina.

Razgovor sa zaštićenim svedokom

Kako Press saznaje, visoka delegacija srpske policije i tužilaštva boravila je prošle nedelje u Zagrebu.

- Srpski istražitelji razmenili su informacije sa kolegama iz Hrvatske u vezi sa ubistvom Ive Pukanića. Oni su u Zagrebu razgovarali sa zaštićenim svedokom, koji im je ispričao sve o umešanosti Milenka Kuzmanovića i Željka Milovanovića u atentat na Pukanića. Svedok je ispričao da je Kuznanović bio od početka u organizaciji ubistva. Hrvatska policija predala je nove dokaze o njihovoj umešanosti o ovaj zločin. Posle povratka naše delegacije u Beograd u subotu je uhapšen najpre Kuzmanović, a dan kasnije i Milovanović - kaže za Press izvor blizak istrazi.

Нема коментара: