brojač poseta

уторак, 02. јун 2009.

Kako je stvarno Ivica Dačić za Press najavio nova hapšenja!

Ministar policije Ivica Dačić izjavio je juče da je Press „pogrešno protumačio" njegovu izjavu o najavi novih hapšenja i da on zapravo nikad nije rekao da će uskoro, zbog korupcije, biti uhapšeni neki od predsednika opština!

Ko je koga pogrešno shvatio... Ministar policije Ivica Dačić

Ko je koga pogrešno shvatio... Ministar policije Ivica Dačić

Ministar je objasnio da je na pitanje novinara Pressa o tome ko će biti uhapšen „govorio uopšteno", i naglasio da policiju ne interesuje ko obavlja koju funkciju i ko je iz koje stranke.

- Mi ne govorimo o akcijama, niti najavljujemo nečije hapšenje. Što bismo najavljivali, pa da taj pobegne?! Prvo se u novinama objavi tekst na način kako ja to nisam rekao, pa onda vi dalje razvijate teme, pa onda 100 ljudi u Srbiji ne može mirno da spava zato što razmišlja o tome ko je u pitanju - rekao je Dačić.

Istina je, međutim, drugačija. Ministar Dačić u nedelju, 31. maja, u razgovoru sa novinarkom Pressa Svetlanom Vojinović, JESTE najavio hapšenja predsednike opština! Posle nekoliko propuštenih poziva u prepodnevnim satima, ministar nam se javio oko 15 sati, a mi smo mu zatražili komentar na izjavu predsednika Tadića da u svim partijama ima korupcije.

Dačić je rekao da podržava Tadićevu izjavu, da je država krenula u obračun s korupcijom i da niko ne može da se krije iza partija. Na pitanje Pressa da li se možda očekuju nova hapšenja, Dačić je odgovorio POTVRDNO! Dodao je da ne može da govori o detaljima, ali da hapšenja možemo da očekujemo vrlo brzo. Na pitanje da li će biti uhapšeni i članovi vladajuće koalicije, Dačić je odgovorio POTVRDNO! Tada smo razgovor i završili.

Nedugo potom, novinarka je ponovo pozvala ministra kako bi nam dao još koji detalj u vezi sa predstojećom akcijom, kada nam je Dačić pomenuo PREDSEDNIKE OPŠTINA i DIREKTORE! Na osnovu ovih izjava ministra Dačića nastao je tekst u Pressu. Javnost neka proceni da li smo „pogrešno protumačili" ministra.

Нема коментара: