brojač poseta

уторак, 30. јун 2009.

Drama na ulicama!

U jakom nevremenu koje je protutnjalo gradom devojku zatrpale cigle, na trudnicu pala ograda, a jednu ženu udarila struja u trolejbusu! Bujica potapala i nosila automobile

Jako nevreme i juče je izazvalo potpuni haos u prestonici! Oluja je obrušila ogradni zid u Ulici Živka Davidovića na automobil u kojem se nalazila jedna devojka, na trudnicu u Novom Beogradu pala je ograda, a ženu na Slaviji udarila struja u trolejbusu! Na svu sreću niko nije teže povređen.

PALO 19 LITARA KIŠE PO KVADRATNOM METRU

U centralnim delovima grada juče je palo, kako navode u Opservatorijumu u Karađorđevom parku, oko 19 litara kiše po kvadratnom metru! Jaka kiša, ponegde praćena gradom, padala je od 12.52 do 15.30 časova. Prema prognozi Hidrometeorološkog zavoda, i danas će u prestonici tokom dana biti promenljivo oblačno i sparno, s lokalnim pljuskovima i grmljavinom.

Prava drama počela je na Voždovcu kada se ceo ogradni zid sručio na parkirani automobil u kojem je bila Jelena Stojković. Devojka je u šoku punih petnaestak minuta bila bukvalno zatrpana ciglama!

- Došla sam u dom zdravlja da primim inekciju i parkirala se u blizini. Odjednom se nešto sručilo na mene! Bilo je strašno, pokušavala sam da otvorim vrata, ali nisam uspevala jer su me zatrpale na stotine cigala! U panici sam molila da mi neko pomogne, ali me niko nije čuo od oluje. Na svu sreću u blizini se, takođe u automobilu, našla jedna trudnica sa mužem koji je uspeo da nađe neku šipku, otvori ulubljena vrata mojih kola i izvuče me napolje - u šoku prepirčava Jelena.

Povređena trudnica

Povređena devojka prevezena je u Urgentni centar gde je nakon pregleda zaključeno da nije imala veće povrede. Prema rečima šefa odeljenja za inspekcijske poslove opštine Zvezdara Aleksandra Rebića, zid je najverovatnije pao jer je zemljište na kome se nalazi kliznulo zbog kiše.

Gotovo u isto vreme, oko 13 sati, na trudnicu R. I. obrušila se ograda kod naselja Belvil u Novom Beogradu. Usled jakog vetra i nevremena više od 20 metara žičane ograde srušilo se na trotoar baš u trenutku kada je pored nje prolazila trudnica u devetom mesecu trudnoće! Jedan od nosača pale ograde "zakačio" je R. I. po potiljku i vratu, ali je trudnica uspela da se skloni na vreme i izbegne veće povrede.

Kiša je raskvasila i kablove na trolejbusima pa je stariju Beograđanku juče oko 13.45 časova, prilikom ulaska u vozilo na liniji 22L udarila struja! Putnica se uhvatila za vrata i u tom trenutku je udarila struja, a zatim je od straha pala na pločnik i povredila lakat.

Vozač GSP-a odmah je pozvao Hitnu pomoć koja je na licu mesta pregledala putnicu i nije imala opekotine od struje, ali su je zbog povrede ruke prebacili u Urgentni centar. Kako nam je rečeno u GSP "Beograd" struja u trolejbusu ne može da nanese povrede, jer nema jak intezitet.

Kritična je juče ponovo bila i Autokomanda gde se nekoliko vozila kod Hitne pomoći zaglavilo u vodi dubine jedan metar. Pod vodom su se našli "mercedes", "opel astra" i "reno klio". Prema rečima očevidaca reno je bio parkiran na trotoaru, ali ga je kiša svukla sa trotoara pravo u vodu.

Potop na Autokomandi

- "Mercedes" je pokušao da prođe kroz vodu ispod nadvožnjaka. Ipak, voda je ušla u auspuh i vozilo se ugasilo - priča jedan od očevidaca. Vatrogasne ekipe i Automoto-saveza Srbije uspele su sajlama da izvuku vozila.

Nadležni u JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" tvrde da problem poplava u prestonici nastaje zbog nedovoljno razvijene kišne kanalizacije. Prema rečima Siniše Andrića, pomoćnika generalnog direktora tog preduzeća, kanalizacija je ispravna, ali nedovoljna.

- Odvode u slučaju kiše ima 65 odsto prestonice, dok je na primer Novi Beograd potpuno opskrbljen. Sa druge strane, oko 80 odsto Dorćola nema kišnu kanalizaciju i to stvara veliki problem. Pojedine ulice imaju male kolektore koji ne mogu da prime toliku količinu padavina, pa je potrebno izgraditi veliki kolektor - objasnio je Andrić.

PREGLED DOGAĐAJA

12.30 Počela jača kiša

13.20 U Ljermontovoj 12 stanari prijavili poplavljene podrumske prostorije i hodnik u prizemlju

13.25 Ustanička 69, do plafona potopljene podrumske prostorije preduzeća "Eltim". Vatrogasci izvukli radnika Marka S. (28) koji nije povređen

13.30 Poplava "zarobila" troje ljudi u "golfu" u ulici Vojvode Skopljanca. Policija videla još nekoliko vozila u istoj ulici koje je voda digla i nosila.

13.50 Grom udario u banderu u Braće Jerković broj 117b koja se posle toga zapalila. Pokidane žice varničile do dolaska ekipe EDB i vatrogasaca.

14.00 Drvo palo na parkirani "jugo" u ulici Radovana Simića Cige broj 46

14.30 U ulici Kralja Ostoje 26 urušio se zid na trotoar i jedan deo kolovoza i oštetio parkirani "BMW"

14.40 Podigao se asfalt u ulici Velizara Kosanovića

Нема коментара: