brojač poseta

субота, 27. јун 2009.

Devojka heroj: Spasla ga da ne skoči sa mosta

Iva Burk sprečila je juče ujutru šesnaestogodišnjeg mladića da skoči sa Brankovog mosta i izvrši samoubistvo

samoubica

Uspešni pregovori... Samoubica je želeo da priča samo sa Ivom

Ona je pričom uspela da nesrećnom mladiću odvrati pažnju, nakon čega su ga policajci savladali i prebacili na sigurnu stranu mosta. Kako saznajemo, maloletnik je sebi hteo da oduzme život jer nije smeo da roditeljima saopšti da je pao školsku godinu.

Ivana Burk se oko 2.30 vraćala kući iz grada i, prelazeći preko Brankovog mosta, slučajno je primetila na novobeogradskoj strani mladića koji se sprema da skoči. Prema rečima očevidaca, devojka je potrčala i odmah započela priču.

- Dok je devojka pokušavala da smiri mladića, gotovo u trenutku se skupilo oko 200 ljudi koji su posmatrali ceo događaj. Policija, Hitna pomoć i vatrogasci su veoma brzo došli. Dok su vatrogasci ispod mosta postavljali vazdušni jastuk, mladić je odbijao svaki razgovor sa policijom. Hteo je da priča sa devojkom koja mu je prva prišla - rekao je jedan od mnogobrojnih očevidaca.

On dodaje da su policajci iskoristili trenutak nepažnje i uspeli da sklone mladića sa mosta.

Iva Burk je nakon ovog plemenitog čina rekla da je osetila potrebu da razgovara sa mladićem i pokuša da razume zašto hoće da se ubije.

- Ne mislim da je to veliko delo što sam učinila. Razlog potencijalnog skoka je što je pao godinu, a nije smeo da objasni roditeljima zašto je do toga došlo. Srećom, sve se dobro završilo - rekla je Iva.

Šesnaestogodišnjaka su lekari Hitne pomoći odmah stavili u vozilo i prevezli na odeljenje psihijatrijske bolnice dr Laza Lazarević.

Sličan podvig je 9. juna prošle godine učinila i dvadesetpetogodišnja manekenka Katarina Vučetić, jer je uspela da odvrati od samoubistva muškarca koji se, takođe, spremao da skoči sa Brankovog mosta.

Нема коментара: