brojač poseta

среда, 24. јун 2009.

Čankov direktor pod istragom zbog oduzimanja deteta Mariji Vasić!

Tvrdnje Marije Vasić-Čanak (34) da joj je bivši suprug Nenad Čanak oduzeo dete zahvaljujući političkim vezama u Centru za socijalni rad u Novom Sadu potvrdili su nadležni u Izvršnom veću Vojvodine.

Marija Vasić-Čanak

Tvrdi da je maltretira njen bivši muž Nenad Čanak... Marija Vasić-Čanak

Pokrajinski sekretar za socijalnu politiku i demografiju Novka Mojić kaže da Centar za socijalni rad, čiji je direktor Gojko Vojnović, inače kadar Čankovog LSV-a, nije ispoštovao proceduru i najavljuje istragu!

- Procedura je sledeća: na izveštaj Centra za socijalni rad Marija Vasić-Čanak treba da odgovori da li se sa njim slaže ili ne. Ukoliko nije zadovoljna, izveštaj Centra dolazi kod nas, jer smo mi drugostepeni organ. Takav izveštaj mi poništavamo ili na njega dajemo saglasnost, pa tek onda ide na sud. Ne znam kako je izveštaj Centra uopšte došao u sud kad ga mi nismo videli. Zbog toga ću razgovarati sa direktorom Centra Gojkom Vujnovićem - kaže Mojićeva.

Ona ukazuje da je slučaj Marije Vasić-Čanak očigledno „presedan" i da nešto nije u redu u Centru za socijalni rad.

- Presedan je da je direktor Centra član LSV-a, što nije zanemarljivo, da potpisuje izveštaj koji uopšte ne pije vodu na osnovu koga sud njoj oduzima dete. Šta znači to da trudnica u sedmom mesecu ima smanjene mogućnosti majke? Da li onda trudnice treba svoju prvorođenčad da daju u hraniteljske porodice?! Znate, kada se rade izveštaji vodi se računa o svakoj sitnici, a ovo je van pameti - kaže Mojićeva.

Podsetimo, Marija Vasić-Čanak ispričala je za Press da je sudija opštinskog suda u Novom Sadu Mirjana Rodić, na osnovu izveštaja Centra za socijalni rad, donela privremeno rešenje o oduzimanju deteta. Sve je urađeno za devet dana, bez sudskog procesa i uručene tužbe! Marija je starateljstvo nad detetom dobila 2001. godine, kada se razvela od Čanka.

Sudija Mirjana Rodić potvrdila je za Press da je donela privremeno rešenje kojim se Mariji oduzima dete. Međutim, ona „ne bi da komentariše svoje odluke".

- Mi ne možemo da kontaktiramo sa novinarima, sve informacije daje naš portparol - kratko je odbrusila sudija Rodić.

Portparol suda Mirjana Marković kaže da privremena mera o oduzimanju starateljstva može da bude doneta i bez saslušanja roditelja! Na primedbu da Marija Vasić-Čanak još uvek nije dobila ni tužbu, niti rešenje o oduzimanju deteta, ona kaže:

- Ako nije dobila, dobiće! Zavisno od adrese stanovanja nešto putuje duže, a nešto kraće!

Press već dva dana bezuspešno pokušava da dođe do Nenada Čanka. Na njegove brojeve uporno se javlja sekretarica koja „nije u prilici" da svom šefu prenese poruku objašnjavajući da jedino portparol LSV-a Robert Vizi može da stupi u kontakt i poveže nas sa Čankom. Robert Vizi nam je juče poručio da je Čanak nedostupan „iza zatvorenih vrata".

1 коментар:

Анониман је рекао...

Mislim da ce ga ta greska skupo kostati na kraju.