brojač poseta

понедељак, 01. јун 2009.

Britanac oboleo od raka kladio se na svoj život i dobio!

Jedan Britanac koji već nekoliko godina boluje od raka, kladio se da će preživeti duže od predviđenog roka i zaradio 5.000 funti, prenosi BBC.

Prvi na svetu koji se kladio na
sopstveni život
Džonu Metjuzu (59) iz Milton Kejnsa, utvrđena je 2006. godine dijagnoza tumora mezotelioma, oboljenja koje je povezano sa velikom izloženošću azbestu. Lekari su Metjuzu rekli da mu preostaje samo nekoliko meseci života.
On je položio dve opklade, obe od 100 funti sa šansom od 50 prema 1, da će biti živ u junu 2008. i 2009. godine.
Treći ulog će mu doneti dodatnih 10.000 funti ukoliko bude doživeo jun 2010. godine.
Ovaj udovac će za par dana podići svoj dobitak od 5.000 funti.
"Mislim da sam prva osoba na svetu koja se kladila na sopstveni život. Kada su mi saopštili dijagnozu, rekli su mi da je smrt izvesna. Nisam se mnogo uzbudio, jer svi moramo umreti jednog trenutka. Ali, ono što mi je bilo zanimljivo jeste koliko će to potrajati – nedeljama ili godinama", rekao je Metjuz.
On dodaje i da planira veći deo svog dobitka da pokloni u dobrotvorne svrhe, uključujući i Dobrotvorno društvo za borbu protiv raka Mekmilan.
Graham Šarp, portparol kladionice Vilijam Hil, je izjavio:
"Nikada ranije nismo imali zahtev za ovakvu opkladu. Ali, Džon nam je prišao vrlo direktno i rekao da će mu opklada biti dodatan podstrek da se bori protiv svoje bolesti, tako da smo mu odobrili opklade koje je želeo. Nikada za trideset godina poslovanja nisam bio ovoliko srećan što mogu klijentu da isplatim dobitak od 10.000 funti, a verujem da ćemo tome dodati još toliko iduće godine."

Нема коментара: