brojač poseta

понедељак, 11. мај 2009.

UPUCANI ZBOG "MERCEDESA"

Goran Kocić (38) i Nenad Makić (33) ranjeni u pucnjavi ispred Sportskog centra „Banjica" posle svađe sa kradljivcima Kocićevog „mercedesa", koji su tražili 8.500 evra za otkup

s1

Goran Kocić (38) i Nenad Makić (33) ranjeni su juče, oko 18 sati, u pucnjavi ispred Sportskog centra „Banjica" u Beogradu hicima iz pištolja, posle svađe sa kradljivcem Kocićevog „mercedesa" koji je tražio 8.500 evra da bi mu vratio automobil! Dvojica mladića iz Beograda su prilikom primopredaje para za otkup ukradenog automobila zadobili prostrelne rane nogu, posle čega su kolima Hitne pomoći prebačeni na Vojnomedicinsku akademiju i u Urgentni centar.

slika

Dokazi... Plavi „pežo" kojim su se dovezli napadači (levo) i torbica koja je nađena posle pucnjave

Kako Press saznaje, mladići su po dogovoru sa kradljivcima „mercedesa" došli da otkupe Kocićev automobil, koji je bio ukraden pre nekoliko dana. Kocić nije prijavio krađu policiji, već je pokušao da uđe u trag lopovima. Kradljivci su stupili u kontakt sa njim, te su se pogodili da mu vrate luksuzni „mercedes", registarskih oznaka BG 848 - 984 za 8.500 evra. Kocić i Makić došli su automobilom „pežo" do kafića „Ser Žika" na platou ispred Sportskog centra „Banjica". Prilikom susreta sa kradljivcima, oni su, najverovatnije, dali traženu sumu novca, posle čega je izbila svađa. Posle kraćeg verbalnog sukoba, kradljivci su potegli pištolje i pucali na Kocića i Makića. Policija je na mestu uviđaja utvrdila da je ispaljeno više od pet metaka iz pištolja. Brojni očevici sukoba, koji su sedeli u bašti kafića, odmah su alarmirali policiju. Pripadnici OUP-a Voždovac su brzom intervencijom blokirali mesto obračuna, nakon čega je usledio uviđaj. Interventna brigada MUP-a Srbije, koja je takođe stigla neposredno posle pucnjave, legitimisala je goste kafića „Ser Žile" da bi se utvrdilo da li je neko od gostiju bio u društvu napadača i da li poseduje oružje.

Očevici tvrde da je Kocića i Makića dočekala grupa od sedam, osam mladića.

- Dovezli su se sa dva automobila. Četvorica su došla belim „fijatom bravo", dok su preostala trojica,četvorica bila u „audiju A6". Sastali su se sa mladićima na parkingu, pored crnog „mercedesa". Kratko su razgovarali, a onda je izbila svađa. U jednom trenutku video sam da jedan od mladića iz veće grupe poteže pištolj. Nastalo je komešanje. Nisam video da li je još neko potegao oružje ili je samo on pucao. Odjeknulo je oko pet hitaca. Dvojica mladića su pala kao pokošena, dok su se napadači razbežali. Jedna grupa je pobegla „fijatom", dok su ostali pobegli u šumu pored Sportskog centra. U panici nisu stigli da uđu u „audi", pa je vozilo ostalo na parkingu - priča očevidac sukoba.

s2

Uviđaj... Interventna proverava i ispituje očevice

Policija intenzivno traga za napadačima, za koje se pretpostavlja da su se bavili krađom automobila i naplatom otkupa od vlasnika. Kako saznajemo iz izvora bliskog istrazi, povređeni mladići odbijaju da identifikuju svoje napadače.

- Ranjeni mladići odranije su poznati policiji i imaju krivične dosijee. Nijedan od njih nije hteo da kaže policiji imena napadača, niti da li ih poznaju i da li su bili u sukobu sa nekima od njih - navodi naš sagovornik.

Нема коментара: