brojač poseta

четвртак, 21. мај 2009.

Smešak, uhapšeni ste!

Politička korektnost nije baš sasvim izašla iz mode, a najbolji primer za to je 77-godišnji šerif Džo Arpajo iz Marikope, država Arizona, koji je svojim surovim metodama prema zatvorenicima stekao slavu, pa čak i postao televizijska zvezda

s1

Stavlja zatvorenike u lance i tera ih da nose ružičasto... Džo Arpajo

Džo je zaratio s liberalnim medijima i organizacijama za zaštitu ljudskih prava zbog toga što je vratio stare i već izumrle metode kažnjavanja prestupnika. Ovaj veliki obožavalac vestern glumca Džona Vejna vratio je u život „čejn geng" praksu, gde se zatvorenici vezani u lance izvode pored autoputeva ili pruga, a sve da bi izvodili teške fizičke poslove. U njegovom arsenalu vaspitnih mera nalazi se još i deljenje hrane čiji je rok odavno istekao, a pornografski časopisi su zabranjeni, jer je čuvaricama zatvora bilo neprijatno da zatiču osuđenike u masturbiranju. Televizija je zabranjena, ali Džo brine o zabavi svojih zatvorenika, pa im s razglasa pušta Frenka Sinatru, a i organizuje takmičenje u pevanju. Tačnije, zatvorsku verziju popularnog „Idola".

Najveću osudu „Amnesti internešenela" izazvalo je trpanje kažnjenika u šatore u kojima temperatura prelazi 50 stepeni, ali je Džo ove napade odbacio rečima: „Ako mogu američki vojnici u Iraku da budu u šatorima, koga onda briga za kriminalce".

s2

Arpajo je zagriženi rasista koji se ponosi kada ga porede s „Kju kluks klanom", a neprestani napadi ga ne brinu, jer ga veliki procenat njegovih sugrađana obožava. A koliko je velika njegova popularnost najbolje govori da je prošle godine otpočelo emitovanje njegovog televizijskog rijaliti-šoua „Smešak, uhapšeni ste".

Нема коментара: