brojač poseta

петак, 01. мај 2009.

SAD: Uhapšen monstruozni serijski ubica iz 1970-ih

Policija Los Anđelesa uhapsila je 72-godišnjeg Džona Flojda Tomasa, za koga se sumnja da je sedamdesetih godina prošlog veka bio monstruozni serijski ubica.

Džon Flojd Tomas
Policija pretpostavlja da je Tomas, koji je uhapšen 2. aprila, u oblasti Los Anđelesa tokom oko dve decenije ubio najmanje trideset žena i znatno više žena silovao. Tomas je možda sa ubistvima počeo još 1955. i mogao bi da bude najgori serijski ubica u istoriji SAD, rekao je šef policije Los Anđelesa Vilijam Braton.
Tamnoputi zločinac, koji je dva puta bio optužen za seksualno zlostavljanje, uhapšen je na osnovu poklapanja DNK uzoraka koje je lane u oktobru dao za registar seksualnih prestupnika i uzoraka sa mesta ubistva jedne i silovanja druge starije žene, početkom sedamdesetih godina prošlog veka.
Iako je Tomas bio hapšen "više puta između 1955. i 1978." zbog seksualnih zločina i pljačkanja stanova, detektivi tada nisu raspolagali tehnologijom kojom bi ga identifikovali kao osumnjičenog za niz ubistava u toj oblasti, rekao je Braton.
Mnogobrojna silovanja, koja su se dogodila početkom 70-ih godina, unosila su paniku u "grad anđela", jer je zločinac ulazio u stanove, uglavnom, starijih žena na zapadnoj strani grada. Napadač je žrtve silovao i potom ih gušio do smrti. Prema podacima, 17 žena je pronađeno s jastucima na glavama, napade je preživelo bar dvadesetak žena, ali različite i često kontradiktorne informacije o napadaču onemogućile su da bude identifikovan.
Tomas, koji se nalazi u zatvoru u Los Anđelesu, optužen je za dva ubistva, iz 1972. i 1976, ali tužilac će, verovatno, uključiti i neke druge slučajeve kada se optuženi 20. maja bude pojavio pred sudom, rekao je Braton.

Нема коментара: