brojač poseta

среда, 27. мај 2009.

RADULOVIĆU "ZAMRZLI" STAN I VIKENDICU!

Odbeglom direktoru „C marketa" Slobodanu Raduloviću, optuženom za milionsku pljačku, oduzimaju svu imovinu. Pod istragom i njegovi računi u inostranstvu

Specijalni sud blokirao je imovinu odbeglog direktora „C marketa" Slobodana Radulovića, koji je jedan od optuženih vođa „stečajne mafije", otkriva Press. Specijalni sud je na zahtev tužilaštva „zamrznuo" Radulovićev stan od 106 kvadrata u Šantićevoj ulici, koji je procenjen na 200.000 evra, i vikendicu na periferiji prestonice.

Na osnovu zakona o oduzimanju imovine stečene kriminalom, specijalni tim tužilaštva za organizovani kriminal i SBPOK-a pokrenuo je i finansijsku istragu o bankarskim računima Slobodana Radulovića u inostranstvu. U okviru ove istrage policija pokušava da uđe u trag svim transakcijama Radulovića, ali i članova njegove porodice i povezanih lica.

Španija, Kuba, Crna Gora...

Za Slobodanom Radulovićem raspisana je Interpolova poternica. Naša policija prvo ga je locirala u Španiji, ali ga španske vlasti nisu izručile, jer su i same vodile istragu protiv njega. U domaćim medijima kao lokacije njegovog boravka pominjale su se razne države, od Crne Gore do Kube, ali on iznoseći svoju odbranu u pismu koje je preko advokata dostavio Specijalnom sudu i medijima nije rekao gde se nalazi. Za svoj progon on je optužio bivšeg premijera Vojislava Koštunicu i biznismene sa kojima je sarađivao dok je bio na čelu „C marketa".

Sagovornik Pressa blizak istrazi kaže da je tim koji sprovodi finansijsku istragu zatražio od Španije, u kojoj godinama živi i radi Radulovićeva ćerka i gde se on jedno vreme skrivao, proveru imovine, bankarskih računa i sefova ove porodice. Proverava se i da li Radulović ima račune na Kipru i drugim „of šor" zemljama.

Čeka se Španija

- Čekamo odgovore iz inostranstva koje smo putem međunarodne pravne pomoći zatražili, a nešto smo od podataka već dobili. Tako znamo sve o imovini porodice Radulović u Španiji, o stanu u kojem je boravio i firmi njegove ćerke. Imamo i podatke o poslovima koje je firma Radulovićeve ćerke radila sa „C marketom". Ali, da bi sud mogao da oduzme imovinu Raduloviću, moramo da utvrdimo sve tokove novca, gde je novac uložen, gde se čuva. I ove odgovore očekujemo brzo, jer verujemo da smo na pravom tragu - kaže sagovornik Pressa.

Radulovićev advokat Vladimir Horovic potvrdio je za Press da je Specijalni sud doneo rešenje kojim je stavljena privremena zabrana otuđenja imovine bivšeg direktora „C marketa" u centru Beograda.

- Sud je stavio blokadu na taj stan i na neku vikendicu nedaleko od Beograda, za koju ni Radulović nije obavešten da je poseduje, a kamoli mi kao advokati - kaže Horovic.

Povodom finansijske istrage protiv Radulovića, advokat Horovic kaže da je još tokom istrage sudu dostavljena dokumentacija na više od 500 strana o svim finansijskim transakcija Radulovića, njegove supruge i ćerki koje žive u Španiji.

- Verujte da tu ništa nije nađeno što bi moglo da se poveže sa optužnicom i krivičnim delima koja mu se stavljaju na teret. Ne znam da li se vodi finansijska istraga u inostranstvu, niti znam bilo šta o njegovim računima van Srbije. O tome može da govori samo Radulović, koji zbog straha od nefer suđenja i pojedinih moćnih svedoka ne može da ponudi jemstvo - kaže Horovic.

Vršilac dužnosti republičkog javnog tužioca Slobodan Radovanović izjavio je da je do sada pokrenuto 280 finansijskih istraga, a jedna od njih je i protiv Slobodana Radulovića.

Pobegao uoči hapšenja

Hapšenja „stečajne mafije", koja je optužena da je državu oštetila za 53 miliona evra i koju predvodi bivši predsednik Trgovinskog suda Goran Kljajević, počela su u aprilu 2006. godine.

Uoči samog hapšenja, Slobodan Radulović je pobegao iz Srbije. Radulović se tereti da je naterao sudiju Gorana Kljajevića na kršenje zakona kako bi kupio akcije „C marketa" pod povoljnim i nezakonitim uslovima.

Pored njih dvojice, optuženi su i sudija Delinka Đurđević, advokat Nemanja Jolović, kao i još 25 članova ove grupe.

Нема коментара: