brojač poseta

недеља, 24. мај 2009.

MLADIĆ POGINUO U "PUNTU"

Mihajlo Stojanović (20) iz leskovačkog sela Beli Potok poginuo je u nedelju ujutro oko 4 sata u saobraćajnoj nesreći na putu Leskovac - Vlasotince, kod sela Gložane

s

Smrskan... „Punto" potpuno uništen

Do nesreće je došlo kada je Mihajlo, vozeći „fijat punto", velikom brzinom ušao u krivinu pre mosta preko Južne Morave, sleteo s puta i udario u betonski potporni zid. Nesrećni mladić preminuo je na licu mesta u smrskanom automobilu, a od siline udarca motor „punta" ispao je uz automobila.

Prema priči jednog očevica, Mihajlo je na pedesetak metara pre krivine pokušao da zaobiđe kamion za prevoz hleba, a onda je izgubio kontrolu nad vozilom i prvo udario u zaštitnu ogradu sa desne strane puta, a zatim je prešao na levu stranu puta. Kada je pokušao da ispravi automobil, sleteo je sa puta u jarak dubok oko tri metra i direktno se zakucao u betonski zid.

- Prišli smo odmah, ali nije moglo da se prepozna gde je prednji, a gde zadnji deo automobila. Sve je bilo smrskano, a delovi su se razleteli po njivama - objašnjava jedan od vozača koji je stao da pomogne nekoliko minuta nakon nesreće.

Izvor Pressa iz policije navodi da je, prema prvim procenama, vozač „punta" vozio brzinom većom od 120 kilometara na sat.

- Išao je ogromnom brzinom, a pretpostavljamo i da je bio pod uticajem alkohola. Tragova kočenja nema ni na jednom delu puta. Kad smo videli kako izgleda automobil, plašili smo se da je još neko unutra jer je prizor bio jeziv. Ipak, kada su vatrogasci isekli lim, u kolima je bio samo nesrećni mladić - kažu za Press u policiji.

Prema priči Mihajlovih drugova, on je u subotu uveče otišao u selo Gložane na veridbu svom prijatelju i najverovatnije se vraćao sa te proslave. Oni potvrđuju da je voleo „malo brže" da vozi, ali da je retko pio, mada sumnjaju da je na veridbi pio alkohol. Prema drugoj verziji, Mihajlo se tog jutra vraćao iz Vlasotinca gde je često odlazio kod majke otkad su mu se roditelji razveli. Njegov otac je jedan od poznatih biznismena na jugu Srbije i vlasnik je velike hladnjače u Leskovcu.

Magistralni put gde je došlo do nesreće spada u jedan od najopasnijih puteva na području Leskovca i Vlasotinca, naročito od kada je pre godinu dana umesto kocke postavljen asfalt. Put je skoro potpuno prav osim jedne krivine na kojoj je Mihajlo nastradao.

Нема коментара: