brojač poseta

недеља, 24. мај 2009.

MILIONSKE "ZVEZDE GRANDA"

Žika Jakšić: „Zvezde Granda" koštaju 3.600.000 evra! U svakog takmičara iz top 12 uložićemo po 300.000 evra. „Grand" ne živi od prodaje CD-ova, već od proizvodnje TV programa

s1

U ovogodišnjem serijalu „Zvezde Granda" obrću se milioni evra! Producent najgledanijeg muzičkog TV spektakla u Srbiji Saša Jakšić Žika otkriva da će u 12 takmičara koji su se plasirali u finale „Grand produkcija" uložiti ukupno 3.600.000 evra.

slika

Povratak Cece Tanasić

Zahvaljujući glasovima publike, Svetlana Ceca Tanasić vratila se u trku za pobedu u ovogodišnjem serijalu „Zvezde Granda". Aleksandra Bursać, Nadežda Biljić, Jovan Stefanović, Biljana Sečivanović, Milena Ćeranić i Nebojša Vojvodić sledeće subote imaće još jednu šansu da se plasiraju u finale, koje će se održati 20. juna u „Beogradskoj areni".

- Samo u periodu od dve godine u svakog takmičara iz top 12 uložićemo po 300.000 evra! Kad bismo kroz tržišnu vrednost posmatrali marketinšku prisutnost svakog kandidata u najgledanijim emisijama i pesme koje dobija, u njega ćemo sigurno uložiti tu, ako ne i veću svotu novca - kaže desna ruka Saše Popovića.

Jakšić otkriva da „Grand produkcija" zapravo više i ne profitira od prodaje muzičkih izdanja i CD-ova, već zarađuje isključivo na proizvodnji gledanih emisija.

- „Grand" ne zarađuje novac od prodaje CD-ova, ili to što zaradi je toliko malo da bi sutra morao da se zatvori kad bi od toga živeo. Kad ste poslednji put kupili CD, a imate kompjuter pun muzike?! Nema tiraža, a marketing je sve skuplji. Od prodaje diskova zarada je minimalna, a „Grand" to radi više zbog imidža nego da bi profitirao.

fakti

n Mesto u finalu pored Big Mame obezbedili su Jelena Kostov, Slobodan Vasić, Saša Kapor, Milan Topalović i Darko Lazić

n U subotnjem baražu pobednika je odlučilo čak 318.000 glasova publike

n Karte za finale u „Areni" (20. jun) već se nalaze u prodaji po ceni od 500 i 800 dinara

Naime, „Grand" je postao produkcija koja proizvodi TV program, a od gledanosti tog programa zavisi i zarada firme. Sreća je što proizvodimo emisije koje su ultragledane - kaže Jakšić.

Ugovori na devet godina, zarada fifti-fifti!

Kako saznaje Press, ipak je najveći prihod koji „Grand" očekuje procenat od zarade od nastupa pevača koji su pod ugovorom: - „Grand" puno ulaže u svoje zvezde, ali od njih kasnije dosta i zaradi, kaže izvor Pressa, blizak „Grandu", i dodaje: - Zvezde „Granda" su pod ugovorom od devet godina, zapravo pet godina sigurno, dok oni koji se pokažu kao isplativi produžuju ugovor na još četiri godine. Zarada od koncerata, nastupa i tezgi deli se u zavisnosti od slučaja do slučaja, ali u proseku produkcija uzima polovinu zarade, a polovinu pevač i njegov menadžer - zaključuje izvor Pressa.

Saša Jakšić Žika

Tata Grandovih zvezda... Saša Jakšić Žika

Нема коментара: