brojač poseta

среда, 06. мај 2009.

IZRAELCI TUŽE HAVIJERA SOLANU I NATO ZBOG AGRESIJE NA SRJ!

Izraelsko udruženje žrtava terora „Almagor" najavilo je da će podneti tužbu protiv bivšeg generalnog sekretara NATO Havijera Solane i ostalih zvaničnika ovog vojnog saveza zbog agresije na SRJ 1999. godine

Predsedavajući ove organizacije Meir Indor kaže za Press da će tužba protiv NATO biti gotova za dva meseca i da će biti podneta španskom nacionalnom sudu. On dodaje da je tužba protiv NATO zbog agresije na SRJ odgovor na pokretanje istrage pred ovim sudom o izraelskom bombardovanju Gaze 2002. kada su ubijen jedan od vođa Hamasa i 14 ljudi.

- Skupljamo dokaze za našu tužbu protiv NATO, poslali smo i neke ljude u Srbiju da to čine, da razgovaraju sa porodicama žrtava.

Imamo veliku pomoć jednog izraelskog biznismena koji ima razvijen posao u Srbiji i Evropi. Ime mora da ostane tajna, kako njegov biznis ne bi trpeo zbog ovog angažmana. Razgovarali smo, nezvanično, i s ljudima iz srpske vlasti, čija imena takođe ne mogu da pominjem. Zvanično su mi rekli da ništa ne mogu da urade jer je to osetljivo političko pitanje, ali su obećali da će nezvanično pomoći koliko god mogu - kaže Indor.

On je kazao da su, zasad, na spisku optuženih Španci iz NATO-a koji su imali veze sa bombardovanjem, a prvi je Solana.

- Naša država nije ubila nevine ljude, kao što je NATO tokom agresije ubio više od 2.000 civila u Srbiji i gađao bolnice! Otvorili su Pandorinu kutiju, e pa, ako hoće, samo napred - kazao je Indor i dodao da namerava da tuži „špansku kraljevsku porodicu zbog inkvizicije u 17. veku i proterivanje španskih Jevreja 1492. godine".

Нема коментара: