brojač poseta

петак, 22. мај 2009.

IZGOREO U VAGONU!

U jednom od napuštenih vagona koji su sinoć izgoreli kod „Laste" pronađeno potpuno ugljenisano telo. Sumnja se da su požar izazvali narkomani ili beskućnici, koji borave u ovim vagonima

s1

Ugljenisano telo nepoznate osobe pronađeno je sinoć nešto pre ponoći u jednom od nekoliko napuštenih vagona koji su izgoreli na železničkoj stanici kod autobuske stanice „Lasta"! Telo je bilo toliko izgorelo da na prvi pogled nije bilo moguće utvrditi ni kog je pola.

Kako saznajemo, leš je pronađen pošto su vatrogasci ugasili vatru i kad se dim od požara potpuno slegao. Uzrok požara još uvek je nepoznat, a policijska istraga će utvrditi da li je podmetnut. Prema prvim informacijama, požar je najverovatnije izazvala osoba koja je izgorela, ali se još ne zna na koji način.

Prema rečima naših sagovornika bliskih istrazi, vatrogasno-spasilačka brigada dobila je dojavu o požaru koji je zahvatio nekoliko napuštenih vagona sinoć u 22 sata.

- Radnik obezbeđenja Železničke stanice prijavio je da iz vagona kulja plamen visok nekoliko metara. Gust dim mogao se videti skoro do Palate pravde. Na lice mesta odmah su upućene četiri ekipe sa 15 vatrogasaca - kaže naš sagovornik iz policije.

Vatrogasci su efikasnom akcijom, za svega nekoliko minuta, lokalizovali požar. Na prvi pogled izgledalo je kao da u starim vagonima nema nikoga. Međutim, kad se dim smanjio, vatrogasci su detaljno pregledali svaki deo vagona.

- U jednom delu vagona videli su potpuno izgorelo telo. Prizor je bio jeziv. Toliko je izgorelo da je bio potpuno ugljenisano, pa se nije moglo ništa razaznati - kaže jedan od očevidaca gašenja požara.

s2

Užas... Požar gasile četiri ekipe sa 15 vatrogasaca

Obdukcijom će biti utvrđen identitet izgorele osobe. Prema rečima jednog od radnika „Železnica", u ovim vagonima uglavnom borave narkomani i beskućnici, pa je moguće da je žrtva upravo neko od njih.

- Stalno ih teramo, ali ne vredi. Dešava se da se tu zapali ponešto, ali uglavnom uspemo sami da ugasimo. Jednom sam uhvatio narkomane kako se u tom vagonu drogiraju, pokušao sam da ih oteram, ali nisam uspeo jer su bili dosta agresivni - kaže naš sagovornik.

Gašenje požara je proteklo bez problema. Vremenski uslovi su bili povoljni, a ni vetar nije bio jak.

- Zahvaljujući tome, brzo smo uspeli da ugasimo vatru koja nije bila mala i da sprečimo dalje širenje požara - rekao je jedan od vatrogasaca koji je učestvovao u gašenju požara.

Нема коментара: