brojač poseta

недеља, 10. мај 2009.

ISKASAPILA SE!

Razjareni pit-bul terijer satima onemogućavao da policija i ekipa Hitne pomoći priđu stanu u kome je tridesettrogodišnja Zemunka ležala naga u lokvi krvi. Pas je savladan tek uz pomoć komšinice

s1

Drama je trajala satima... Hitna pomoći je prišla tek kad je savladan pas

Prava drama odigrala se juče u Zemunu, u Ulici Jakuba Kuburovića broj 64, kada je policija, nakon dojave da u jednom od dvorišnih stanova naga mlađa žena leži u lokvi krvi, onemogućena da priđe licu mesta, jer je razjareni pit-bul terijer kidisao na svakog ko bi pokušao da priđe vratima i ukaže pomoć povređenoj.

- Sklonite se za slučaj da budemo prinuđeni da pucamo u psa - upozorio nas je jedan od policajaca koji držeći pištolje stajali na stepeništu kraj ulaza.

Prema prvoj verziji, koja se ubrzo nakon blokade zgrade pronela, postojala je mogućnost da je pas nasrnuo na povređenu L. J. (33) i iskasapio je, s obzirom na to da je, prema priči policajaca, prizor koji su ugledali kroz prozor stana bio više nego jeziv i ukazivao je na to.

- Isprva je nepomično ležala na podu u ogromnoj lokvi krvi, dok je pas kružio oko nje i kidisao na svakog ko bi prišao prozoru ili probao da otvori vrata stana. Delovalo je kao da je on rastrgao... Međutim, posle nekog vremena, devojka je počela da se pomiče, što nas je ohrabrilo, ali je s druge strane situacija postala još dramatičnija, jer ni mi ni ekipa Hitne pomoći nije mogla da priđe do nje i pruži joj pomoć zbog razjarenog pit-bula. Takođe, bilo je rizično i pucati, jer se pas nalazio kraj devojke... Da zlo bude veće, znali smo da je devojka HIV pozitivna, dugogodišnji narkoman, pa smo morali da budemo još oprezniji, čitav stan je bio u krvi... - dok razgovaramo sa policajcima neko iz ulaza javlja da je devojka ustala, da šeta po sobi, ali da ne želi da pusti nikoga u stan, niti da veže psa.

- Potpuno je gola, sva u krvi, šeta po sobi... - samo je u prolazu dobacio kolegama jedan od policajaca žureći da navuče sterilne rukavice i vrati se na lice mesta.

- Znam samo da je tu živela s majkom, ali da već neko vreme živi sama. Znam da se uplela u te proklete vode s drogom, ali je dobro dete, najgora je bila za sebe - govori komšija iz ulice, ne želeći da se predstavi i da išta više kaže. Policijske patrole i vozilo Hitne pomoći privukli su znatiželjnike, koji odmahuju glavom na svako pitanje o zlosrećnoj devojci. Već predugo sve traje, sve su nervozniji i oni od kojih smo ponešto uspeli da saznamo - policajci.

s2

- Hvalim te Bože, konačno se pojavila neka komšinica koju pas poznaje, pokušaće da mu priđe i da ga veže dok ne dođu šinteri... - čujemo kakav je plan, na izmaku drugog sata drame.

- Kolege, stavite rukavice i ajde ovamo... - komanduje policajcima pred zgradom jedan od onih iz ulaza. Tehničar Hitne pomoći priprema nosilo, po svemu sudeći komšinica je uspela da veže psa i drami je kraj. Barem ovom činu.

Otvaraju se oba krila ulaznih vrata zgrade, trojka Hitne pomoći i nekoliko policajaca u ćebetu iznose devojku okrvavljenih nogu... toliko uspevamo da vidimo.

- Samopovređivanje. Pokušala je da iseče vene... Iskasapila se po rukama, nogama... Na Urgentni da joj saniraju rane, pa na Infektivnu kliniku... - prolazi kroz radio stanicu u jednom od policijskih automobila.

Kombi Hitne pomoći pod policijskom pratnjom odlazi niz ulicu. Jedna za drugom odlaze i ostale patrole. Očekuje se dolazak ekipe iz kafilerije da stave tačku na ovu priču...

Нема коментара: