brojač poseta

уторак, 19. мај 2009.

FILMSKO BEKSTVO: Robijaš pobegao kroz prozor suda!

Saša Marjančević (29) iz Lazarevca, koji je iz zatvora „Zabela" dovezen na suđenje u Treći opštinski sud u Beogradu, sačekao da mu stražari skinu lisice, a onda skočio sa prvog sprata i pobegao

Filmsko bekstvo... Terasa suda sa koje je skočio zatvorenik

Filmsko bekstvo... Terasa suda sa koje je skočio zatvorenik

Osuđenik Saša Marjančević (29) iz Lazarevca pobegao je juče sa suđenja u Trećem opštinskom sudu u Beogradu! Marjančević, koji je u sud dovezen iz zatvora „Zabela", sačekao je da mu stražari skinu lisice, a onda je skočio sa prvog sprata na automobil koji je bio parkiran ispred suda i pobegao!

Saša Marjančević dovezen je juče pre podne iz požarevačkog zatvora „Zabela" u Treći opštinski sud u Timočkoj ulici na Crvenom krstu. Marjančević je robijao u „Zabeli" zbog krađe automobila, a juče je imao suđenje zbog ranijih krađa.

- Stražari su sproveli Marjančevića u sudnicu broj 23. Zatim su, po standardnoj proceduri, stali pored njega da bi mu skinuli lisice. Čim su mu skinuli lisice, Marjančević je munjevitom brzinom potrčao ka vratima, istrčao u hodnik, a zatim izleteo na terasu. Skočio je sa visine od oko četiri metra - kaže naš sagovornik iz policije, dodajući da je nejasno kako je moguće da su stražari bili toliko neoprezni, kada je poznato da je on ranije bežao iz zatvora!

Prema tvrdnjama svedoka, stražari su krenuli za beguncem. Prema jednoj verziji, jedan od stražara skočio je sa terase, dok su prema drugoj stražari sišli stepenicama sa prvog sprata.

- Marjančević je prilikom skoka oštetio „dačiju" jednog pripravnika iz tužilaštva. Brzo se izgubio u okolnim ulicama - kaže naš sagovornik.

Ministarstvo pravde će ispitati ovaj slučaj kako bi se utvrdilo da li je bilo propusta u radu zatvorskih stražara koji su priveli Marjančevića.

- Apsurdno je da osuđeniku za kog se pouzdano zna da je sklon bekstvima budu skinute lisice, a da se dodatno ne obezbedi sudnica - rekao je jedan od radnika Trećeg suda, koji je insistirao na anonimnosti.

Oštećena „Dačija“... Stradao auto pripravnika iz tužilaštva

Oštećena „Dačija"... Stradao auto pripravnika iz tužilaštva

Saša Marjančević je, inače, višestruki povratnik koji je ranije bežao iz zatvora! Marjančević je osuđen zbog nekoliko razbojništava i krađa, a neki postupci protiv njega su u toku. Marjančević je pre nekoliko godina na spektakularan način pobegao iz zatvora u Subotici.

- Saša je čistio zatvorski hodnik. Potom se neopaženo popeo na krov, sa kojeg je skočio u obližnju uličicu i pobegao. U Suboticu je inače premešten iz zatvora u Sremskoj Mitrovici iz bezbednosnih razloga, a u Subotici je uprkos tome dobio status slobodnjaka! On je kasnije uhapšen i prebačen u KPZ „Zabela". Marjančević je posle hapšenja odmah sproveden u zatvor, u kojem ga je čekalo odsluženje višegodišnje zatvorske kazne zbog nekoliko razbojništava i krađa - kaže za Press izvor oz policije.

Posle Marjančevićevog bekstva iz zatvora u Subotici, Uprava za izvršenje zavodskih sankcija smenila je Gorana Đukića, dugogodišnjeg upravnika Okružnog zatvora u Subotici, a suspendovana su i četiri čuvara.

Нема коментара: