brojač poseta

уторак, 05. мај 2009.

BLAGAJNIK PREVARIO POLIGRAF!

Nikola Madžarević, službenik Čačanske banke u Valjevu, prošao poligrafsko testiranje u policiji. Uprkos tome, inspektori protiv njega prikupili dovoljno dokaza da je odgovoran za manjak od više od tri miliona dinara iz trezora banke

Pristao na poligraf... Madžarević otišao na testiranje posle pljačke

Pristao na poligraf... Madžarević otišao na testiranje posle pljačke

Blagajniku filijale Čačanske banke u Valjevu Nikoli Madžareviću (33) određen je jednomesečni pritvor zbog sumnje da je inscenirao sopstvenu otmicu da bi prikrio krađu 2,66 miliona dinara i 7.000 evra, koje je prethodno izneo iz trezora banke. Iako je prošao poligrafsko testiranje u Beogradu, policija je u međuvremenu prikupila dovoljno dokaza protiv njega i uhapsila ga. Madžarević i dalje ostaje pri tvrdnji da su ga nepoznate osobe kidnapovale i da su one opljačkale banku.

Prema saznanjima Pressa, pretpostavlja se da je Madžarević novac iz trezora iznosio u dužem periodu, a kada to više nije mogao da sakrije, on je 18. aprila inscenirao svoju otmicu. Tada je istražnim organima izjavio da su ga nepoznate osobe otele i primorale da im da ključeve banke i šifru sefa.

- U svojoj izjavi rekao je da su ga naoružani pljačkaši kidnapovali iz njegove kuće u ulici Majora Ilića u Valjevu, zatvorili u gepek njegovog „golfa", vozili po Valjevu, a onda odvezli u obližnje selo Zlatarić i tu ostavili. Tvrdio je da su ga razbojnici prethodno naterali da im kaže šifru sefa i preda ključeve banke. Nama je ova priča od starta bila sumnjiva jer nije bilo tragova ni dokaza da je kidnapovan - kaže izvor Pressa iz policije, i dodaje:

- Posle pljačke on je uhapšen i u prvom trenutku odbio je testiranje na poligrafu. Međutim, onda se predomislio i rekao je da pristaje da bude testiran na poligrafu u Beogradu. To testiranje je prošao! Očigledno se tada dobro pripremio, a najverovatnije je popio određenu dozu sedativa, pa je uspeo da prevari mašinu.

Međutim, policija je brzo došla do saznanja da je Madžarević imao velike dugove i da je to najverovatnije bio motiv za pljačku banke.

- Iako smo bili sigurni skoro 100 odsto da on stoji iza pljačke, nismo u početku imali dovoljno dokaza za to. Madžarević je od momenta kada je prijavio da je otet i kada je ustanovljeno da iz trezora banke nedostaje novac bio pod stalnom policijskom prismotrom. Polako smo počeli da prikupljamo dokaze protiv njega, a kada ih je bilo dovoljno, uhapsili smo ga - navodi naš sagovornik.

Filmska pljačka... Blagajnik uzeo novac iz trezora Čačanske banke

Filmska pljačka... Blagajnik uzeo novac iz trezora Čačanske banke

Policija pretpostavlja da je blagajnik Čačanske banke, u noći kad je prijavio da je otet, sam ušetao u banku i odneo manju sumu novca da bi cela njegova priča bila ubedljiva.

- Mi smo pregledali snimak video-nadzora koji je instaliran unutar banke i na njemu se vidi da se kroz objekat kreće jedna osoba u zelenoj kabanici s kapuljačom, prilazi sefu i u kabanicu trpa novac. Međutim, na snimku nije mogao da se vidi jasno njegov lik, ali pretpostavljamo da je to bio Madžarević. Nije bilo tragova obijanja na banci i sefu, a iz trezora nije odnet sav novac - rekao je naš izvor valjevske policije.

Nakon isteka policijskog zadržavanja, Madžarević je priveden na saslušanje kod istražnog sudije. U izjavi za Press istražni sudija Okružnog suda u Valjevu Milan Aleksić rekao je da je okrivljeni negirao krivicu koja mu se stavlja na teret.

- On je ostao pri ranijoj tvrdnji da su ga kidnapovale nepoznate osobe, koje su ga prisilile da im preda ključ od trezora i banke. Njemu je određen pritvor do 30 dana zbog pronevere i lažnog prijavljivanja - rekao je sudija Aleksić.

Нема коментара: