brojač poseta

петак, 17. април 2009.

UDAVIO SE U DUNAVU!

Student Darko Devrnja (21) iz Inđije udavio se u Dunavu kod Kladova. Devrnja, koji je bio na ekskurziji, okliznuo se na keju i upao u ledenu reku. Ronioci i dalje tragaju za telom mladića

s1

Nestao za nekoliko sekundi... Mesto sa kojeg je Devrnja upao u reku

Student Darko Devrnja (21) iz Inđije udavio se u petak ujutru u Dunavu kod Kladova! Nesrećni mladić, koji se šetao na keju, okliznuo se i upao u reku. I pored pokušaja drugova da ga izvuku iz vode, Devrnja se utopio. Spasilačke ekipe i dalje tragaju za telom studenta Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu koji je u Kladovu bio na ekskurziji.

Tragedija se dogodila u petak oko 4 časova ujutru na Dunavskom keju u Kladovu. Devrnja, koji se nalazio na stručnom proputovanju sa pedesetak studenata iz Vojvodine, otišao je sa kolegama u šetnju. Prema rečima očevidaca, mladić se iznenada okliznuo i upao u Dunav!

- Pokušao je da ispliva na obalu, ali nije uspeo. Posle nekoliko trenutaka potonuo je i više ga nisam video. Drugovi su pokušali da mu pomognu, ali nisu uspeli - priča jedan od očevidaca.

Na mestu nesreće još su vidljivi tragovi ruku i noktiju utopljenog mladića, koji je očajnički pokušao da se nekako održi na klizavoj površini strmog keja i da ne upadne u vodu.

- Još su vidljivi i tragovi ruku njegovih drugova koji su na sve načine pokušali da mu priteknu u pomoć. Tragovi se vide na rečnim algama i mahovini, samo metar dalje. Nažalost, nisu uspeli da mu pomognu. Ledena reka i jaki virovi povukli su nesrećnog studenta - kaže očevidac.

s2

Stevan Đorđević, profesionalni ronilac iz Kladova, kaže da je vodostaj Dunava nizvodno od Hidrocentrale „Đerdap" ovih dana veoma visok.

- Ne pamtim da je rečna struja skoro bila toliko jaka! Između dva hotela u Kladovu kod ronilačkog kluba Dunav je najbrži na celoj kladovskoj obali. Za kupače i turiste ovde su postavljene table upozorenja da je kupanje opasno. Ako je nesrećni mladić već hteo da se noću kupa, zašto to nije učinio na obližnjoj gradskoj plaži, udaljenoj svega 200 metara nizvodno, već je izabrao najnepristupačniji teren? Ako se samo šetao, ne znam zašto je prilazio ivici keja, koji je ovde strm i klizav. Tragedija se, nažalost, dogodila baš na Veliki petak - rekao je Đorđević.

slika

Stevan Đorđević, ronilac

Kladovski policajci i spasilačke ekipe u petak pre podne pretraživali su obalu Dunava od mesta tragedije, duž gradske plaže, pa sve do Carinarnice i ostatka Trajanovog mosta u selu Kostol, desetak kilometara nizvodno.

- Nažalost, telo mladića nije pronađeno. Očekuje se dolazak pripadnika ronilačke jedinice Žandarmerije - kaže za Press izvor blizak istrazi.

Grupa studenata sa novosadskog Prirodno-matematičkog fakulteta i njihovi profesori napustili su juče oko 10 časova Kladovo i vratili se za Novi Sad.

- Devrnja je bio na stručnoj ekskurziji po istočnoj Srbiji sa studentima turizmologije iz Vojvodine. Na ekskurziju su krenuli 13. aprila i u Novi Sad je trebalo da se vrate u subotu - kaže naš sagovornik.

Нема коментара: