brojač poseta

петак, 17. април 2009.

UBIO ZBOG DUGA OD 25.000 EVRA

Dejan Đorđević (21) iz Paraćina, koji je dugovao 25.000 evra svom tastu Zoranu J., ubio je Dejana Jovanovića (29), koji je u ime Zorana potraživao dug

Krvavi tragovi... Đorđević u Jovanovića ispalio šest metaka

Krvavi tragovi... Đorđević u Jovanovića ispalio šest metaka

Dejan Đorđević (21) iz Paraćina, koji je dugovao 25.000 evra svom tastu Zoranu J., ubio je Dejana Jovanovića (29), koji je u Zoranovo ime potraživao dug! Dejanov otac Nenad kaže da je njegov sin izvršio ubistvo jer je bio u velikom strahu zbog stalnih pretnji.

Dejan Đorđević pucao je u sredu oko 14.50 časova u centru Paraćina na Dejana Jovanovića, zvanog Gavra. On je u Jovanovića nasred ulice ispalio nekoliko metaka iz pištolja. Jovanović je od teških povreda preminuo na putu za bolnicu.

Žrtva... Dejan Jovanović

Žrtva... Dejan Jovanović

Đorđevićev otac kaže da se njegov sin Dejan posle tragičnog događaja vratio kući i sačekao policiju. On je rekao da je Dejan počinio ubistvo u velikom strahu.

- Žao mi je zbog smrti Dejana Jovanovića i tragedije njegove porodice. Ali moj sin je već duže vreme bio u strahu za svoj život! Dejan je dugovao novac svom tastu Zoranu J., čijom je ćerkom oženjen i sa kojom ima ćerku od sedam meseci - kaže Nenad Đorđević, i dodaje:

- Odnosi između njih dvojice nedavno su se poremetili, pa je 1. aprila sa tastom zaključio vansudsko poravnanje o izmirenju duga. Od ukupnog duga, koji je iznosio 50.000 evra, vratio mu je polovinu i po poravnanju ostalo je da mu isplati još 25.000 evra. Međutim, tast je bio nezadovoljan dogovorenim načinom isplate, pa je nakon zaključenog poravnanja, koje je i sam potpisao, tražio i kamatu!

- Zoran je preko svog rođaka Dejana Jovanovića počeo da preti mom sinu. Dan pre nemilog događaja obojicu smo prijavili policiji, ali tragedija nije izbegnuta. Plašili smo se, naš sin je strahovao za sopstveni život i zato je i došlo do tragedije - kaže Nenad.

Podsetimo, Dejan Jovanović, zvani Gavra, privatni preduzetnik iz Paraćina, izrešetan je u sredu u centru Paraćina. Zločin se dogodio u ulici Vožda Karađorđa ispred jednog diskonta. Pogođeni Jovanović preminuo je vrlo brzo nakon što je prevezen na hirurško odeljenje paraćinske bolnice.

Dokaz... Vansudsko poravnanje Đorđevića i njegovog tasta

Dokaz... Vansudsko poravnanje Đorđevića i njegovog tasta

Ispred diskonta bilo je nekoliko mladića koji su bili očevici ubistva. Ubijeni i ubica, inače romske nacionalnosti, bili su u automobilima kada su se zaustavili na ulici. Obojica su izašla iz kola, a posle svađe čuli su se pucnji. Đorđević je ispalio u Jovanovića nekoliko metaka, a onda seo u kola i pobegao.

- Začuo sam pucnje. Kada sam se usudio da izađem iz lokala, video sam čoveka kako leži na ulici, sav krvav! Neko je zvao Hitnu pomoć. Vrlo brzo Hitna je stigla i odvezla ranjenog Jovanovića u bolnicu - kaže jedan od radnika obližnjeg lokala.

Ubijeni Jovanović držao je poznati paraćinski kafić „Ric".

- Ubijen je samo dvadesetak metara od kuće. Blizu mu žive i roditelji - rekao nam je poznanik ove porodice.

Mesto zločina... Jovanović ubijen u ulici Vožda Karađorđa

Mesto zločina... Jovanović ubijen u ulici Vožda Karađorđa

Dejanov otac doživeo je infarkt kad je video da mu je sin mrtav. On se oporavlja u paraćinskoj bolnici. Porodica Dejana Jovanovića je u šoku i oni nisu hteli da razgovaraju sa novinarima.

Okružni sud u Jagodini odredio je juče pritvor Dejanu Đorđeviću, koji je ubio Dejana Jovanovića. Na saslušanju u policiji, kako Press nezvanično saznaje, Đorđević se branio ćutanjem.

Нема коментара: