brojač poseta

недеља, 05. април 2009.

UBIO PETORO DECE I SEBE

Amerikanac Džejms Harison iz nepoznatog razloga ubio svoje petoro maloletne dece iz vatrenog oružja, a zatim i sebi oduzeo život

s

Stravičan zločin... Kamp-naselje u Grahamu, gde je Harison ubio decu

Amerikanac Džejms Harison (35) hicima iz vatrenog oružja pobio je petoro svoje dece starosti između sedam i 16 godina, a nakon toga je ubio i sebe. Zločin se dogodio daleko od porodične kuće, pored kazina u gradu Auburnu, pedesetak kilometara južno od Sijetla. To je peto masovno ubistvo sa samoubistvom koje se u SAD dogodilo u poslednjih mesec dana, a ukupan broj žrtava je veći od 45.

Portparol šerifa okruga Pirs Ed Trojer rekao je da su deca nađena mrtva u kamp-naselju kod mesta Graham u državi Vašington.

- Policijski istražitelji veruju da je decu ubio njihov otac. Smatramo da je to slučaj kućnog nasilja. Četvoro dece pronađeno je u spavaćim sobama, a peto u kupatilu. Od petoro ubijene dece, četiri su devojčice i jedan sedmogodišnji dečak - rekao je Trojer, koji nije želeo da otkriva identitet dece.

On je dodao da se Harison, koji je nađen mrtav pre dece, ubio hicem iz puške i da pored njegovog tela nije pronađena nikakva oproštajna poruka.

- U trenutku kad je Harison pronađen niko nije ni naslućivao kakva se zapravo tragedija dogodila u njegovoj porodičnoj kući u Grahamu. Ubistvo dece policiji je kasnije otkrio jedan od rođaka Harisonovih, koji je video jednog od mališana kako nepomično leži na krevetu - naveo je Trojer.

Zvaničnici policije kažu da su našli i majku ubijene dece Anđelu Harison, koja u trenutku ubistva nije bila kod kuće. Ona je, prema navodima nadležnih, u to vreme bila s policijskim sveštenikom.

Komšije u šoku

Komšije iz kamp-naselja u Grahamu izjavile su da se tragično stradala porodica Harison, inače, držala po strani, kao i da je otac bio strog s decom. Komšinica Meri Riplinger, majka dece koja su se igrala zajedno s ubijenim mališanima, bila je u šoku kad je čula za masakr.

- Kako je ovako nešto moglo da se dogodi? Svi se pitaju zašto je to učinio. To nikako nije u redu - izjavila je Riplingerova.

Inače, Džejms Harison je radio kao mehaničar, a Anđela je zaposlena u obližnjem „Volmart" marketu.

Ovaj incident je četvrto masovno ubistvo u zapadnom delu države Vašington u poslednje tri godine. U SAD to je peto masovno ubistvo sa samoubistvom u poslednjem mesecu, sa ukupno više od 45 žrtava.

Analitičari ubistva povezuju s nemaštinom, koju je uzrokovala ekonomska kriza.

Dan uoči tragičnog porodičnog masakra u Grahamu, u Binghemptonu u državi Njujork doseljenik iz Vijetnama, koji je nedavno ostao bez posla, upao je u kancelarije organizacije koja pomaže u asimilaciji imigranata i ubio 13 ljudi i sebe, a četvoro teško ranio.

Нема коментара: