brojač poseta

петак, 24. април 2009.

SUD NE MOŽE LEGIJI DA ODUZME KUĆU!

Državna bezbednost kupila je 1998. godine od firme „Stankom" kuću za Milorada Ulemeka Legiju na Košutnjaku, a novac je u nekoliko rata isplaćen preko Kapital banke, saznaje Press.

DB sve platila... Legijina kuća

DB sve platila... Legijina kuća

Ulemek je u četvrtak na zatvorenom suđenju za oduzimanje njegove imovine rekao da je novac za kupovinu kuće dobio od bivšeg šefa DB Jovice Stanišića, s kojim je potpisao ugovor.

Sud je prihvatio da od BIA zatraži svu dokumentaciju o ovom slučaju. Ukoliko postoji ugovor prema kome je tajna policija kupila Legiji kuću, to bi značilo da sud ne može da oduzme imovinu osuđenom za ubistvo premijera. Prema navodima tužioca, Legija je ovu vilu kupio novcem od otmice Vuka Bajruševića.

Jovan Stojić, šef kabineta direktora BIA, nije mogao da kaže da li u BIA postoji ugovor o kupovini kuće za Legiju.

- Sud i Tužilaštvo do sada nisu tražili od nas nikakve informacije. Ukoliko ih budu tražili, mi ćemo ih odmah dostaviti ili dati na uvid - kaže Stojić. Ni portparol „Stankoma" Mića Ružić nije želeo da odgovori da li je DB od njih kupila kuću za Ulemeka, već je rekao da su oni „svu dokumentaciju vezanu za ovaj slučaj dostavili tužilaštvu i sudu". Ulemekova supruga Aleksandra Ivanović kaže da se kuća na Košutnjaku sastoji od tri stana, od kojih je jedan u vlasništvu njenog supruga, drugi je njen, a treći pripada „Stankomu".

- Prvi stan Milorad je dobio od RDB-a 1998. kada je načelnik bio je Jovica Stanišić. Informacije o tome sigurno možete da dobijete od BIA i sigurno da kod njih postoje tragovi i dokazi na koji način su mu dodelili stan. Nešto od dokumentacije, naravno, postoji i kod nas. Drugi stan u ovoj kući kupila sam 2000. kada sam prodala kuću na Gardošu koju sam nasledila 1996. godine. A treći stan i danas je u vlasništvu „Stankoma" - kaže Ivanovićeva.

Нема коментара: