brojač poseta

уторак, 14. април 2009.

STRAŠNO: UBICA PUŠTEN DA UBIJE!

Danijel Tomić (19) iz Uba, koji je ubio policajca Vladimira Grandića, član je valjevske kriminalne grupe. Protiv Tomića podneto čak 26 krivičnih prijava, u zatvoru u Valjevu nije bilo mesta za njega, pa je prebačen u Padinsku skelu, odakle je pobegao!

Ubica... Danijel Tomić pucao u policajca Grandića

Ubica... Danijel Tomić pucao u policajca Grandića

Danijel Tomić (19) iz Uba, koji je ubio policajca Vladimira Grandića (31), član je valjevske kriminalne grupe čiji su članovi uhapšeni prošle nedelje zbog ubistava, razbojništava i iznuda! Protiv Tomića podneto je 26 krivičnih prijava, u zatvoru u Valjevu nije bilo mesta za njega, pa je prebačen u Padinsku skelu, odakle je nedavno pobegao!

Tuga... Tamara, verenica ubijenog policajca Vladimira Grandića, i njegova majka Srbislava

Tuga... Tamara, verenica ubijenog policajca Vladimira Grandića, i njegova majka Srbislava

Danijel Tomić pucao je u subotu na policajaca Vladimira Grandića posle pljačke zlatare u Zrenjaninu i naneo mu smrtonosne povrede. Kako Press saznaje, Tomić ima debeo policijski dosije.

Državni vrh na sahrani

Sahrani ubijenog policajca na novosadskom groblju prisustvovali su predsednik republike Boris Tadić, predsednik Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović, potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, ministar odbrane Dragan Šutanovac, predsednik Izvršnog veća Vojvodine Bojan Pajtić i drugi republički i pokrajinski funkcioneri. Opelo su služili sveštenici Eparhije bačke. Ispraćaju je pored porodice prisustvovalo i nekoliko hiljada Novosađana. Komemoraciji su, pored porodice, prisustvovali i potpredsednik Vlade Srbije Jovan Krkobabić, gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić, predsednik Skupštine Novog Sada Aleksandar Jovanović, potpredsednik Socijalističke partije Srbije Dušan Bajatović, predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković.

- Protiv Tomića, koji je pripadnik kriminalnog klana iz Valjeva, dosad je podneto 26 krivičnih prijava zbog razbojništva i teških krađa. Samo u prošloj godini osumnjičen je da je izvršio 11 krivičnih dela na području Uba, Koceljeve i Valjeva! Tomić je vršio teška krivična dela još kao maloletnik! Neverovatno je kako je dosad uvek uspevao da se brani sa slobode! Uhapšen je krajem 2008. godine posle oružane pljačke seoske prodavnice u Sovljaku kod Uba. Istražni sudija Okružnog suda tada mu je odredio pritvor, međutim nije tada smešten u pritvorsku jedinicu u Valjevu zbog prebukiranosti, nego je prebačen u Padinsku skelu, odakle je pobegao - kaže za Press izvor blizak istrazi.

- Tomić je prošle godine radio s bandom iz njegovog rodnog sela Slatina kod Uba, u kojoj su bili i otac i sin, koji su takođe uhapšeni. Sumnja se da ta grupa stoji iza oružane pljačke benzinske pumpe u Slatini, a pored provala i krađa u trgovine i privatne kuće, bavili su se i preprodajom ukradene robe. Tomić je uhapšenog Zorana Jovanovića iz Valjeva, koji takođe ima podebeo policijski dosije, upoznao na Ubu, gde je već duže vreme pljačkao prodavnice i krao automobile - navodi naš izvor iz policije.

Tomić je uhapšen u subotu po podne posle pljačke zlatare „Mališa" u Zrenjaninu. On je sa još trojicom upao u zlataru i odneo pet kilograma zlata.

- Utvrđeno je da je Zoran R. ustupio svoj „sitroen" Danijelu Tomiću, Zoranu Jovanoviću (30) iz Valjeva, Nenadu Matiću (27) i Aleksandru Majmunoviću (24) iz Beograda da ga iskoriste za razbojništvo u Zrenjaninu. Danijel je pucao u pod zlatare u Zrenjaninu. Razbojnici su posle pljačke pobegli u pravcu Novog Sada. Na autoputu ka Beogradu kod benzinske pumpe „Minut" banditima je preprečio put svojim motociklom policajac Vladimir Grandić iz Novog Sada.

Poslednji ispraćaj... Stojadin Jovanović, načelnik saobraćajne policije MUP-a Srbije , Dragan Marković Palma i Dušan Bajatović na jučerašnjoj komemoraciji (slika ispod)

Na njega je pucao Danijel Tomić i pogodio ga u rame. Tomić, koji je kasnije uhapšen sa ostalim članovima bande, pokazao je policiji mesto na kojem je bacio pištolj kojim je ubio policajca - kaže naš sagovornik. On je rekao da su Tomić i ostali pljačkaši povezani sa kriminalnom grupom iz Valjeva.

- Organizovana grupa čiji je vođa biznismen Milan Lazarević iz Valjeva uhapšena je zbog ubistva Željka Đedovića. Sumnja se da je ova grupa povezana s brojnim ubistvima, razbojništvima i iznudama. Razbojnici koji su opljačkali zlataru u Valjevu i ubili policajca deo su ove grupe - kaže naš sagovornik.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić najavio je juče u Novom Sadu „oštar obračun" sa organizovanim kriminalnim grupama u Srbiji. Na komemoraciji policajcu Vladimiru Grandiću Dačić je rekao da prvi rezultati istrage pokazuju da je pištolj kojim je ubijen pripadao valjevskoj kriminalnoj grupi.

Ministar je ukazao da je „pucanj u policajca, pucanj u državu", i zatražio od svih „faktora u državi i društvu" da pomognu policiji u obračunu s kriminalnim grupama.

- Ubistvo policajca je napad na državu i poslednja opomena da je kriminal najveće zlo koje razjeda društvo. Obećavam Vladimiru i njegovoj porodici da ću učiniti sve da njegova žrtva ne bude uzaludna. Niko u ovoj državi ne sme i ne može da bude jači od države - istakao je Dačić.

Saučešće... Ivica Dačić, ministar policije, i majka poginulog policajca

Saučešće... Ivica Dačić, ministar policije, i majka poginulog policajca

Grandićev otac takođe je bio saobraćajni policajac i poginuo je 1986. godine dok je bio na dužnosti, takođe u 31. godini. Vladimir Grandić trebalo je da se oženi u maju, a buduća supruga Tamara je u drugom stanju.

- Da tragedija bude još veća, Vladimir nije dočekao da bude otac i njegovo dete će takođe rasti bez oca, kao što je i on bio dete koje je izgubilo oca na službenom zadatku - kazao je Ivica Dačić.

Нема коментара: