brojač poseta

четвртак, 23. април 2009.

RADNIK UBIO BIVŠEG ŠEFA

Živorad Živanović (52) iz Kragujevca ubio je Zorana Glišovića (52), koji mu je bio šef pre 15 godina. Živanović optužio Glišovića da je zbog njega pre deceniju i po ostao bez posla

s1

Uhapšen ubica... Živorad Živanović uhvaćen posle zločina

Živorad Živanović (52), zvani Žika, iz Kragujevca ubio je iz pištolja Zorana Glišovića (52), koji mu je bio šef pre 15 godina u propaloj firmi „Jugozan"! Živanović je optužio Glišovića da je zbog njega pre deceniju i po ostao bez posla, pa je juče upao u Glišovićevu firmu i pucao u njega! Glišović je preminuo u bolnici, a Živanović je ubrzo uhapšen.

slika

Zločin se dogodio juče oko 11.30 časova u zgradi u ulici Kneza Mihaila 1 u Kragujevcu, u kojoj se nalaze prostorije Glišovićevog preduzeća „Tehnopromet". U poslovnim prostorijama na prvom spratu zgrade nalazili su se Glišović i njegova šurnaja i sekretarica Snežana Grković.

Odmah pucao na Zorana

- Živorad Živanović upao je u kancelariju i počeo da vitla pištoljem. On je pucao u Glišovića, koji je sa sekretaricom pokušao da pobegne niz stepenice. Ubica ga je stigao na stepeništu i u njega ispalio još nekoliko hitaca, a zatim pobegao iz zgrade - kaže za Press izvor blizak istrazi.

Kada je Glišović upucan, Snežana Grković je pozvala svog muža Bogdana.

- Kada sam došao u zgradu, moja supruga je bila van sebe. Zoran je ležao na stepeništu. Bio je još živ. Rekao sam mu da diše duboko. Molio sam se da preživi! Grudi su mu bile krvave, mislim da je pogođen jednim metkom kod srca, a drugim u stomak. Ubrzo je stigla Hitna pomoć, pomogao sam da zeta stave na nosila. Nažalost, reanimacija u bolnici nije uspela - priča Dejanov šurak Bogdan Grković.

Panika na ulici

U trenutku kada se saznalo šta se dogodilo u zgradi „Tehnoprometa" na ulici je nastala panika! Kako se prodavnica bele tehnike „Tehnopromet" nalazi preko puta zgrade u kojoj su poslovne prostorije, radnici u prodavnici su se zaključali plašeći se da ubica ne nastavi svoj krvavi pir! Međutim, ubica je ubrzo uhapšen.

s2

Uspešna firma... Za razliku od Žike, koji je ostao bez posla, Zoran postao uspešan privrednik

- Kod Živanovića je pronađen pištolj kojim je izvršeno ubistvo. Policija je pronašla tri čaure, a dva metka pogodila su Zorana, koji je pokušavao da pobegne iz kancelarije. Živanović je imao dozvolu za pištolj. On će uz krivičnu prijavu biti sproveden istražnom sudiji. Zasad se ne zna šta je motiv zločina - kaže naš sagovornik iz istrage.

Žikina ćerka: Ne žalim oca, već samo porodicu ubijenog

Živorad Živanović živi u selu Košutnjak sa majkom. Razveden je i otac dvoje odrasle dece. Radio je u „Jugozanu" kao vozač. Kada je firma propala, bavio se poljoprivredom. Njegova ćerka, koja nije htela da kaže svoje ime, rekla je da ne zna zašto je njen otac ubio Glišovića i ne može da veruje da je reč o razmirici od pre deceniju i po.

- Ne žalim oca, žalim samo porodicu ubijenog čoveka - rekla je za Press Živoradova ćerka.

Dušan Butulija, poznanik Glišovića i Živanovića, kaže da je među njima bilo razmirica, ali one datiraju od pre 15 godina!

- Obojica su radili u državnoj firmi „Jugozan". Zoran je bio šef Žiki, koji je bio vozač. Kada je firma propala, Zoran je malo-pomalo stvorio uspešno preduzeće, a Žika se vratio u selo Košutnjak i tamo se bavio poljoprivredom. Znam da se godinama tužio sa „Jugozanom" - priča Butulija.

Bogdan Grković kaže da je Živorad za svoju lošu sudbinu krivio i bivšu firmu i bivšeg šefa.

- Zoran mu je kriv što je pre 15 godina ostao bez posla, jednostavno ga je fiksirao kao krivca za sve probleme u životu. Oni inače nisu bili u kontaktu, godinama se nisu videli, a u međuvremenu Zoran je postao uspešan privrednik - kaže Grković, dodajući da sumnja u psihičko stanje Živanovića. Zoran Glišović za sobom je ostavio suprugu Svetlanu, medicinskog radnika, i sina Miloša (22).

Нема коментара: