brojač poseta

уторак, 21. април 2009.

Problemi vlasnika "crnogoraca"

Nakon što je počela primena uredbe Vlade Srbije o preregistraciji vozila sa registarskim oznakama Crne Gore u vlasništvu građana Srbije, a procene govore da je u Srbiji takvih vozila između 70.000 i 100.000, počela su odjavljivanja saobraćajnih dozvola i registarskih tablica preko vlasnika ovih vozila u Crnoj Gori.

Međutim, vlasnike „crnogoraca“ u Srbiji čekalo je novo, vrlo neprijatno iznenađenje – za odjavljivanje ovih vozila u Crnoj Gori neophodno je platiti 200 evra, uz ostale troškova oko saobraćajne dozvole i registarskih tablica.

Naime, zbog dodatnih troškova oko preregistracije „crnogoraca“ u Srbiji koji se kreće najčešće od 500 do 1.500 evra i novih troškova oko odjavljivanja „crnogoraca“ u Crnoj Gori, juče je u gradovima Polimlja – Priboju, Prijepolju i Novoj Varoši nuđeno na stotine „crnogoraca“ na prodaju, jer njihovi vlasnici u ovoj situaciji jednostavno nemaju novca za njihovu
preregistraciju.

Tako se „golf 2“ star deset godina nudio za hiljadu i po evra, jer je za njegovu preregistraciju potrebno oko 600 evra, kao i „golf 3“ star sedam godina za dve i po hiljade evra, pošto njegov gazda ne želi da plati preregistraciju 800 evra.

Kako su nam rekli mnogi od vlasnika „crnogoraca“ u ovom kraju, po njihovim procenama, samo u Polimlju ima više od deset hiljada "crnogoraca", gotovo koliko i automobila sa tablicama ovih gradova. Tek polovina "crnogoraca" biće preregistrovano, a razlog je što narod ovde nema novca za preregistraciju.

Нема коментара: