brojač poseta

петак, 17. април 2009.

PRIŠTINA SE UPLAŠILA DOLASKA TADIĆA NA KOSOVO!

Vlada Kosova uplašila se dolaska predsednika Boris Tadića na Kosovo u vreme vaskršnjih praznika, pa je ministar policije Zenun Pajaziti izjavio da predsednik Tadić „može da dođe samo uz dozvolu vlade Kosova, a takva dozvola dosad nije izdata".

Poseta na Vaskrs... Boris Tadić

Poseta na Vaskrs... Boris Tadić

Ministar Pajaziti je ovo izjavio reagujući na „nezvanične informacije" da će Tadić danas posetiti Kosovo i Metohiju.

- Vlada Kosova nije izdala nijednu dozvolu za dolazak stranih zvaničnika na Kosovo, a bez toga nijedan strani zvaničnik neće moći da uđe na Kosovo. Kosovska policija neće dozvoliti ulazak na Kosovo nijednoj delegaciji bez adekvatne dozvole institucija Kosova, a institucije Kosova dosad nisu dobile zahtev iz kabineta predsednika Srbije - rekao je Pajaziti.

U kabinetu predsednika Pressu je rečeno da „zasad" nema informacija da Tadić planira da ode u posetu Srbima na Kosovu i da „nemaju komentar" na navode kosovskog zvaničnika.

Međutim, prištinski dnevnik „Ekspres" objavio je program posete Tadića i faksimil pisma koje je 14. aprila upućeno specijalnom izaslaniku EU na Kosovu Piteru Fejtu. Prema tim navodima, cilj dolaska predsednika Tadića na Kosovo je poseta manastiru Dečani povodom Vaskrsa.

U zahtevu su dostavljeni lični podaci za predsednika i devet članova pratnje, među kojima su i ministar za Kosovo Goran Bogdanović i članovi Tadićevog kabineta. Navode se i imena i podaci petorice telohranitelja i molba da im se dozvoli da na Kosovo uđu naoružani, i dodaje da je Tadić tražio blindirani automobil.

Prema ovim navodima, Tadić će ući na administrativnom prelazu Merdare u 11 sati, da je za 13 časova predviđena poseta manastiru Visoki Dečani, dok je povratak predviđen u 17 sati.

Нема коментара: