brojač poseta

уторак, 21. април 2009.

NACIONAL: Joca Amsterdam naručio ubistvo Ive Pukanića

Srpski mafijaški boss Sreten Jocić od prošlog četvrtka je u bezizlaznoj situaciji: mafijački pokajnik dao je pred sudom u Zagrebu neoboriv iskaz kojim ga je optužio za organizaciju atentata na Ivu Pukanića, piše hrvatski Nacional u najnovijem broju

pukanićfo

Hrvatski istražni organi napokon su ostvarili napredak u istrazi o ubistvu Ive Pukanića i Nike Franjića, jer napokon imaju u rukama ključni dokaz o tome ko je naručio, a ko izvršio taj atentat 23. oktobra prošle godine. Taj dokaz je sudski verifikovan iskaz tajnog svedoka, i to čoveka koji se dosad u sklopu istrage uopšte nije spominjao. Dosad su istražitelji vršili pritisak na uhvaćene Roberta Matanića i Slobodana Đurovića, nudeći im veliko povlastice ako progovore. Sad je to učinio čovek koji se do sada uopšte nije spominjao, što je veliki uspeh istražitelja, jer napokon mogu ići u sledeću fazu postupka - prema hapšenju glavnog organizatora. Ta nova faza vuče istragu izvan granica Hrvatske.

jocic sreten

A tajni svedok pokajnik prošle sedmice je istražiteljima rekao: "Ubistvo Ive Pukanića naručio je i organizovao Sreten Jocić zvani Joca Amsterdam. On je za to angažovap Slobodana Đurovića i Roberta Matanića, koji su mesecima pomno planirali ubistvo u Zagrebu, plaćali ostale pripadnike kriminalne grupe Jocićevim novcem i pomogli u izvršenju likvidacije novinskog izdavača Pukanića. Đurović je Jocićev kum i glavni operativac koji za njega odrađuje prljave poslove, a Matanić je još pre nekoliko godina u Bugarskoj ubijao po Jocićevim nalozima, pa je tako imao i veliku ulogu u slučaju Pukanić".
Te je rečenice, uz mnogo više korisnih detalja, nedavno hrvatskim istražiteljima ispričao tajni svedok pokajnik, muškarac s hrvatskim državljanstvom koji lično poznaje Matanića, Đurovića i Jocića i koji je s njima proteklih godina obavljao razne kriminalne aktivnosti. Najviše je bio povezan s Matanićem, o čijoj kriminalnoj karijeri je ispričao niz detalja koji bi mogli da pomognu i u rasvetljavanju nekih likvidacija u Srbiji i Bugarskoj.

Нема коментара: