brojač poseta

понедељак, 27. април 2009.

MERDEVINAMA DO SVOG STANA

Po povratku sa odmora, Dragana Živanović zatekla neobičan prizor - srušene stepenice koje vode do njenog stana! Radnici „Protima" srušili stepenice „jer su mislili da će se žena vratiti tek u avgustu"?!

s

Beograđanka Dragana Živanović punih šest dana nije mogla da uđe u svoj stan na prvom spratu zgrade u ulici Gundulićev venac 49, jer su radnici firme SR „Protim" srušili stepenice koje vode do njenog doma! Iako ova firma ima dozvolu za gradnju, Draganu nisu obavestili da će rušiti stepenište kako bi na tom zemljištu, u dvorištu zgrade, gradili nove stanove.

slika

Po povratku sa uskršnjeg odmora, Dragana je tako zatekla razvaljena ulazna vrata i srušene stepenice! Posle šest dana radnici ove firme, do Draganinog stana, postavili su drvene stepenice (!) kako bi ova žena i njena porodica mogli da se popnu do svog doma.

Vrata našla na ulici

- Ovo je neverovatno! Bila sam u Rimu i kada sam se vratila nisam mogla da verujem svojim očima! Stepenice koje vode do mog stana na prvom spratu zgrade bile su jednostavno srušene! Vrata mog stana bila su skroz razvaljena i našla sam ih na ulici. U moj dom je mogao da uđe bilo ko. Došla sam sa detetom i trenutno spavamo kod prijatelja - kaže Dragana za Press.

Prema njenim rečima, odmah je pozvala komunalne gradske inspektore, ali niko se na njene pozive nije odazvao!

- Bar da me je neko obavestio o svemu ovome. Zvala sam policiju, koja je napravila uviđaj. Iz ove firme su mi rekli da su se stepenice same srušile! Ne mogu da verujem da može ovako nešto da se radi usred Beograda - priča ova Beograđanka. Ona dodaje da je znala da predsednik kućnog saveta prikuplja potpise za nadziđivanje još tri sprata na postojećoj zgradi, ali da ona nije htela da da saglasnost, kao ni pojedine komšije.

fakti

n Izvođač radova je firma „Atelje Šumadija" iz Aranđelovca

n Radovi su počeli 13. aprila, a radnici su stepenište srušili prošlog utorka

U domu Ružice Vasić, koja ima stan u prizemlju zgrade, već su počeli da pucaju zidovi.

- Niko nam ništa nije rekao da će nešto da se gradi. Kada su došli radnici i počeli da kopaju rupe u dvorištu, mislili smo da su to radnici „Vodovoda". Kasnije smo saznali da su otpočeli radovi na izgradnji zgrade i da su to temelji! Zvali smo opštinu Stari grad, mnoge gradske inspekcije i niko nam nije izašao u susret. U stanu su mi popucali zidovi, zgrada je stara, izgrađena je davne 1926. godine - objašnjava Ružica Vasić.

Nema struje, telefona...

Prema njenim rečima, otkako su počeli radovi, nestala je struja.

- Zbog radova nemamo struju dnevno i po 12 časova. Komšinici je pukao bojler, a meni se pokvarila mašina za pranje veša. Iznad stepeništa koje je srušeno stajali su nam strujomeri i poštanski sandučići, a isključeni su nam i telefoni - kaže ova Beograđanka.

TROŠNO STEPENIŠTE

Kako su nam rekli radnici koji kopaju temelje za buduću zgradu, stepenište koje je izlazilo od prizemlja do prvog sprata zgrade bilo je skroz trošno!

- Počeli smo normalno sa radovima, a stepenište je samo palo! Bilo je veoma trošno i nismo očekivali da će se srušiti. Odmah smo postavili drvene merdevine kako bi moglo preko njih da se dođe do stana na prvom spratu zgrade! Vratićemo sve u prvobitno stanje kada radovi budu završeni - rekli su nam juče majstori.

INVESTITOR: NISMO ZNALI KADA ĆE ŽENA DOĆI

Investitor nadziđivanja objekta na Gundulićevom vencu jeste samostalna zanatska radnja iz Novih Banovaca. Oni kažu da imaju sve papire za gradnju, potpise 51 odsto stanara i da su imali informaciju da Dragana Živanović neće biti u stanu do avgusta (?!).

- Prilikom radova desila se nezgoda i stepenište se obrušilo tako da smo ga mi u potpunosti srušili zbog sigurnosti radnika - rekao je za RTS građevinski inženjer „Protima" Miodrag Marković.

On je naveo da „nisu imali informaciju kada će Dragana Živanović, koja je boravila u Italiji, ponovo doći u svoj stan".

Нема коментара: