brojač poseta

уторак, 14. април 2009.

DVE GODINE KRIO MRTVOG OCA U STANU!

Policija u Boru uhapsila Aleksandra Š., nekada poznatog košarkaškog trenera, koji je raspadnuto telo oca Rame držao u stanu skoro dve godine da bi mogao da uzima njegovu penziju

Ostao samo skelet... Posmrtni ostaci nesrećnog starca

Ostao samo skelet... Posmrtni ostaci nesrećnog starca

Aleksandar Š. iz Bora dve godine držao je u stanu leš oca Rame, da bi podizao njegovu penziju! Raspadnuto telo penzionera RTB-a „Bor", u stanu na petom spratu u ulici Moše Pijade 49, na glavnoj gradskoj ulici iznad kafića „Strit", policija je otkrila juče po podne, a nakon izvršene obdukcije biće poznato da li je starac umro prirodnom ili nasilnom smrću.

Leš Rame Š., od kojeg je preostao samo skelet, policija je otkrila nakon višednevne potrage za njim. Kako Press saznaje, njegov sin Aleksandar, inače nekada poznati košarkaški trener, prijavio je očev nestanak, a to je učinio tek nakon što su u banci insistirali da vlasnik penzije mora da dođe kako bi potpisao novi ugovor. Inače, Rama, koji je imao oko sedamdeset godina, poslednji put je viđen pre skoro dve godine, a interesantno je da niko od komšija u višespratnici nije primetio ništa sumnjivo.

Tokom jučerašnjeg popodneva policija je obezbeđivala stan Rame Š., odakle se prostirao jak smrad. Pretpostavlja se da komšije nisu osetile smrad iz stana 25 jer je prozor u sobi u kojoj je leš nađen stalno bio otvoren. Zato niko o tome nije ni obavestio policiju.

Nepodnošljiv smrad iz stana

- Kada smo ušli unutra, zatekli smo jeziv prizor. Od tela starca praktično je ostao samo skelet! Smrad je bio nepodnošljiv! U normalnim okolnostima svako bi osetio miris, ali je osumnjičeni vodio računa o tome i stalno držao otvoren prozor. Inače, pitanje je da li bi se ovo otkrilo da banka nije zahtevala da Rama Š., kao korisnik penzije, mora lično da dođe i potpiše ugovor - kaže za Press izvor iz policije, i dodaje:

Nestanak oca prijavio je sin Aleksandar tek nakon što su u banci insistirali da vlasnik penzije mora da dođe i potpiše ugovor … Izvor iz istrage

Nestanak oca prijavio je sin Aleksandar tek nakon što su u banci insistirali da vlasnik penzije mora da dođe i potpiše ugovor ... Izvor iz istrage

- Zato njegovom sinu nije preostalo ništa drugo nego da prijavi da mu je otac nestao. Prvo smo mislili da je starac izašao iz stana i da se izgubio, ali nam je onda postalo sumnjivo Aleksandrovo ponašanje. Odlučili smo da pretresemo stan i došli do prave istine.

Policija je nakon hapšenja Aleksandru Š. odredila policijsko zadržavanje do 48 časova. Ljubinko Stanojević, istražni sudija Okružnog suda u Zaječaru, naložio je juče da se obavi obdukcija tela Rame Š.

- To je neophodno da bismo utvrdili uzrok smrti, odnosno da saznamo da li je umro prirodnom ili nasilnom smrću - objasnio je Stanojević.

Stanari zgrade u ulici Moše Pijade zgrozili su se kada su saznali da je jedan od njihovih komšija držao leš oca u stanu.

- Ne mogu da verujem da je to uradio! Kako je mogao da živi sa lešom u stanu?! I to samo da bi nastavio da prima penziju. Strašno, muka mi je da pričam o tome - kaže besno jedan od stanara.

Komšije nisu ništa posumnjale

Niko od stanara, međutim, nije pridao značaj činjenici da Ramu nisu videli duže od godinu dana.

- Bilo mi je čudno što ne srećem komšiju, ali, znajući da je bolestan, mislio sam da zbog toga ne izlazi napolje. Jednom prilikom sam na stepeništu video Aleksandra, koji mi je rekao da mu je otac bolje i da je nakon lečenja u borskoj bolnici odvezen u starački dom u Sokobanju. Nisam sumnjao u njegove reči jer, koliko sam primetio, nikada nisu bili u svađi. Inače, Rama se doselio u ovu zgradu pre skoro dve decenije. Živeo je povučeno. Žena mu je umrla pre nekoliko godina, a nakon toga mu je amputirana noga. Kretao se pomoću proteze, ali ne znam od čega je bolovao - rekao je komšija koji nam se predstavio kao Bora.

Нема коментара: