brojač poseta

недеља, 26. април 2009.

DUGOVAO JOCI POLA MILIONA!

Policija došla do saznanja da je Goran Marić (38), koji je ubijen, pa spaljen u džipu u Dobanovcima, Joci Amsterdamu dugovao oko 500.000 evra za restoran „Šeher" na Senjaku

s

Prijatelji i saradnici... Goran Marić i Sreten Jocić

Goran Marić (38), žrtva mafijaškog zločina u Dobanovcima u kojem je ubijen i Ilija Novović (34), dugovao je oko 500.000 evra Sretenu Jociću - Joci Amsterdamu! Do ovog saznanja policija je došla istražujući poslovanje ubijenog Marića, a utvrđeno je da je u pitanju dug za restoran „Šeher" na Senjaku, koji je on kupio od Jocića. Pored ovoga, Marić je imao i druge dugove, ali motiv njegovog ubistva i dalje nije poznat.

Ugljenisana tela Marića i Novovića pronađena su 23. aprila posle ponoći, u spaljenom „rendž roveru" na njivi kod Dobanovaca. Utvrđeno je da su žrtve prvo upucane u glavu, pa potom spaljene. Obojica su poslednji put viđeni u restoranu „Šeher", gde su zajedno sedeli.

Sagovornik Pressa blizak istrazi kaže da je Marić dugovao Jociću oko pola miliona evra, ali ističe da je imao i drugih dugova.

- Marić je od Jocića kupio restoran „Šeher" i od tada mu je dugovao oko 500.000 evra. Posle određenog vremena odlučio je da Jociću ustupi jednu svoju kuću i tako je smanjio dug na 320.000 evra. Međutim, njih dvojica su, prema saznanjima koje imamo, bili u prijateljskim odnosima, zbog čega, bar zasad, taj dug ne dovodimo u vezu sa Marićevom likvidacijom. Pored toga, Marić je imao i druge dugove, a konačna lista svih potraživanja tek treba da se istraži - navodi naš izvor.

U ćeliji sa ubicom i piscem

Ubijeni Ilija Novović je aprila prošle godine osuđen na dve godine zatvora zbog nedozvoljenog posedovanja oružja, ali je pušten na slobodu do pravosnažnosti presude.

- U pritvoru u CZ-u Novović je ćeliju delio sa Veskom Kalezićem iz Bijelog Polja, koji je osuđen na 15 godina zatvora jer je podstrekao ubistvo kockara koji mu je dugovao novac. U istoj sobi bio je i Srećko Kostić (35), koji je u zatvoru pisao knjige, i koji je pre pet dana umro od prekomerne doze droge.

Prema njegovim rečima, policiji otežava istragu činjenica da je Marić bio u „ekipi" sa Jocićem i Andrijom Draškovićem, dok je Ilija Novović bio blizak sa Lukom Bojovićem, vođom suparničke grupe.

- Nejasno je druženje Marića i Novovića, jer su bili bliski sa ljudima iz suprotstavljenih klanova. Još nam nije poznato u kakvom su kontaktu oni bili i da li su imali zajedničkih poslova. Pored toga, ne isključuje se ni da je u pozadini ubistva obračun oko droge, tako da je čitava stvar zasad prilično zamršena - kaže naš izvor.

Policija pretpostavlja da je Marić bio glavna meta, a da je Novović nastradao kao „kolateralna šteta".

- Novović je najverovatnije ubijen jer je bio u društvu sa Marićem, ali je moguće da se i sam zamerio istim ljudima kojima je Marić dugovao novac - rekao je naš sagovornik.

Нема коментара: