brojač poseta

среда, 29. април 2009.

Držao pola kila heroina u gaćama!

Policija na autobuskoj stanici u Nišu uhapsila robijaša Miroslava Krstića (45), kod koga je nađena droga nabavljena u Preševu. Krstić uhapšen na redovnom vikendu, 10 dana pre isteka zatvorske kazne

Krstić doputovao iz Preševa... Policija ga uhapsila dok je nameravao da otputuje u Trstenik

Miroslav Krstić (45) iz Trstenika uhapšen je na autobuskoj stanici u Nišu s gaćama punim heroina! Policija je u donjem vešu osumnjičenog pronašla više od pola kilograma heroina, a u njegovom iznajmljenom stanu u Trsteniku još šesto grama te droge!

Krstić, koji u niškom Kazneno-popravnom zavodu izdržava zatvorsku kaznu od pet godina i deset meseci zbog dilovanja droge, uhapšen je tokom slobodnog vikenda, koji je nameravao da provede u Trsteniku. On je uhapšen samo deset dana pre isteka zatvorske kazne na koju je bio osuđen zbog prethodnih dela.

Nebojša Petković, rukovodilac Odseka za suzbijanje opšteg kriminaliteta Policijske uprave u Nišu, kaže da je Krstić duže vreme praćen.

- Osumnjičeni je puštan sa izdržavanja zatvorske kazne na redovne vikende, tokom kojih je često boravio na jugu Srbije. Nama su bili sumnjivi ti njegovi česti odlasci na ovo područje, pa smo počeli da ga pratimo. Posumnjali smo da tamo nabavlja narkotike radi dalje preprodaje, s obzirom na to da se već bavio ovom vrstom krivičnih dela. Neposredno pre hapšenja on je ponovo otišao u Preševo, pa pretpostavljamo da je tamo nabavio heroin. Uhapsili smo ga na autobuskoj stanici u Nišu, gde je čekao autobus do Trstenika - kaže Petković, i dodaje:

- U njegovom donjem vešu pronašli smo 504,9 grama heroina, a tokom pretresa stana u Trsteniku, gde Krstić ima boravište, otkrili smo još 611,7 grama istog narkotika. Krstić, koji je povratnik u vršenju ovakvih krivičnih dela, trebalo je 7. maja da bude pušten na slobodu jer mu tada ističe zatvorska kazna.

Policija je saopštila da je zbog istog dela uhapšena jedna osoba albanske nacionalnosti, za koju se sumnja da je bila Krstićev saučesnik.

- Zbog sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćene proizvodnje, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, uhapšen je i četrdesetsedmogodišnji I. T. iz Norče, opština Preševo. Njemu je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati, nakon čega će biti priveden na saslušanje istražnom sudiji Okružnog suda - rekao je Petković.

Policija pokušava da utvrdi kako su Krstić i I. T. stupili u vezu i da li su imali saučesnike. Pretpostavlja se da je njihova saradnja duže trajala i da ovo nije prva pošiljka narkotika koja je iz Preševa otišla put Trstenika. S obzirom na količinu zaplenjenih narkotika, čija je vrednost procenjena na više od 25.000 evra, pretpostavlja se da je droga bila namenjena daljoj preprodaji.

Krstić je saslušan pred istražnim sudijom Okružnog suda u Nišu, koji mu je odredio jednomesečni pritvor. Kako Press saznaje, osumnjičeni je negirao da je droga bila namenjena preprodaji.

- On je tvrdio da nije imao nameru da heroin preproda, već da je narkotike kupovao za svoje potrebe. Međutim, pošto se radi o velikoj količini heroina, malo je verovatno da je nabavljena za sopstvene potrebe - kaže naš sagovornik blizak istrazi.

Od više od hiljadu osuđenika, koliko ih je trenutno na izdržavanju kazne u niškom Kazneno-popravnom zavodu, više od trećine su narkomani. Bez obzira na napore zatvorske uprave, droga na različite načine nalazi put do zatvorenika. Istraga će pokazati da li se Krstić dilovanjem narkotika bavio i u zatvoru.

Нема коментара: