brojač poseta

петак, 24. април 2009.

CRNI PETAK: UBIJENI, PA SPALJENI U DŽIPU!

U zapaljenom „rendž roveru" na njivi kod Dobanovaca lovočuvar pronašao ugljenisana tela Gorana Marića (38) i njegovog prijatelja Ilije Novovića (34)

Paljevina... Džip pronađen kilometar od autoputa Beograd-Zagreb

Paljevina... Džip pronađen kilometar od autoputa Beograd-Zagreb

Ugljenisana tela Gorana Marića Mareta (38), vlasnika restorana „Šeher", i njegovog prijatelja Ilije Novovića (34) pronađena su juče u zapaljenom džipu „rendž rover" u njivi kod Dobanovaca! Jedno telo nađeno je u gepeku, a drugo na zadnjem sedištu džipa. Kako Press saznaje, Marić i Novović ubijeni su verovatno zbog neraščišćenih računa auto-mafije.

Goran Marić i Ilija Novović poslednji put su viđeni u utorak uveče ispred restorana „Šeher" na Senjaku, a njihov nestanak prijavila je Marićeva supruga u sredu ujutru. Potpuno izgoreli džip juče oko 00.30 časova, na kilometar od autoputa Beograd - Zagreb, pronašao je lovočuvar koji je obilazio lovište koje se proteže između Dobanovaca, Soko salaša i Zemun polja.

Tela potpuno izgorela

Umesto Marića ubijen košarkaš u „Zodijaku"!

Goran Marić već je bio na meti ubica, ali je 11. maja 2007. godine u bašti kafića „Zodijak" na Senjaku greškom ubijen košarkaš Jovan Manović! Prema priznanju Milenka Ivanovića iz Čajetine, koji je izvršio ubistvo u „Zodijaku", ubijeni košarkaš imao je istu majicu kao i Goran Marić, čije je ubistvo naručeno i koji je sedeo za susednim stolom. Ivanović je prilikom atentata imao „tipera" koji mu je opisao kako je Marić obučen i rekao mu da nosi naočare za sunce. Međutim, pre nego što je Ivanović došao u baštu „Zodijaka", Mariću je ispao šraf iz naočara pa ih je on skinuo. Zbog toga je ubica hladnokrvno ubio košarkaša Manovića, koji je sa naočarima za sunce sedeo za drugim stolom.

U policiji kažu da su se oni koji su izvršili surovi zločin potrudili da potpuno unište dokaze.

- Lovočuvar koji je obilazio lovište rekao nam je da je na njivi dva kilometra od Dobanovaca pronašao džip koji još uvek gori. Kada su patrole stigle i pregledale ostatke džipa, za koji je utvrđeno da je marke „rendž rover", pronađena su dva leša. Jedan je bio sklupčan u gepeku, dok je drugi pronađen u unutrašnjosti džipa i verujemo da je bio na zadnjem sedištu - kaže izvor Pressa iz policije.

Tela dve žrtve potpuno su izgorela, a prema nezvaničnim informacijama, jedino su vidljive rupe na ostacima obe lobanje, što verovatno znači da im je prvo ispaljen metak u glavu, pre nego što je džip poliven benzinom i zapaljen. Istragom je utvrđeno da su u automobilu pronađeni ostaci Gorana Marića i Ilije Novovića.

Andrijin i Jocin prijatelj

- Marić je vlasnik restorana „Šeher" na Senjaku. On je ovaj restoran kupio od Sretena Jocića - Joce Amsterdama. Baš ispred „Šehera" je i poslednji put viđen u utorak uveče - kaže Pressov sagovornik, i dodaje:

- Sa njim je bio i njegov dobar prijatelj Ilija Novović. Obojica su tada poslednji put viđeni. Njihov nestanak prijavila je u sredu ujutru Marićeva supruga.

U policiji kažu da je ubistvo odrađeno profesionalno i da se zasad ne može tačno reći kada su žrtve ubijene i zapaljene.

- Ubice su ih prvo otele, a onda su ih vrlo verovatno odvezle u neki stan u kojem su Marić i Novović možda i mučeni pre nego što su ubijeni. Prošlo je više od 24 sata od njihovog nestanka do pronalaženja u Dobanovcima, pa to dosta otežava istragu. Vatra je uništila skoro sve fizičke dokaze pa je nemoguće dokazati da li su mučeni, ali vidljive su neke povrede na kostima, pa će obdukcija pokazati kako su ubijeni - kaže sagovornik Pressa.

Motiv surove likvidacije, izvršene u mafijaškom stilu, još nije poznat, ali u policiji pretpostavljaju da je zločin delo auto-mafije. Sagovornik Pressa iz istrage kaže da su Goran Marić i njegov brat Vlada, koji su iz Ripnja, dovođeni u vezu sa krađom i preprodajom kradenih automobila. Sa ovim poslom povezan je i Ilija Novović, koji je navodno bio blizak sa Lukom Bojovićem, dok je Marić navodno bio blizak prijatelj sa Andrijom Draškovićem i Sretenom Jocićem. U policiji ne odbacuju ni mogućnost da je u pozadini dvostrukog ubistva obračun narko-grupa.

Нема коментара: