brojač poseta

четвртак, 23. април 2009.

BEBA UPALA U SAVU!

Kolica u kojima se nalazio dvomesečni dečak sletela niz stepenice i upala u reku na Savskom keju na Novom Beogradu. Majka uspela da izvuče dete iz reke, beba lakše povređena

s1

Umalo tragedija... Splav „Gusar" u Bloku 70

Dvomesečna beba upala je juče u Savu kod splava „Gusar" na Novom Beogradu! Kako Press saznaje, kolica u kojima se nalazio dečak sletela su niz stepenice na keju i upala u reku! Majka je uspela da izvuče dete iz vode. Kako saznajemo, dečak je zadobio lakše povrede.

Drama se dogodila juče oko 14 časova na Savskom keju u Bloku 70. Tridesetdvogodišnja majka šetala je dvomesečnog sina u kolicima.

- Majci je vetar oduvao kačket u reku. Ona je ostavila kolica kod stepeništa. Sišla je do reke i pokušala da izvuče kačket. U tom trenutku, kolica sa bebom sletela su niz stepenice! Kolica su se prevrnula i beba je upala u vodu! Majka je bila prisebna, ušla je u Savu i izvukla svog sina - kaže jedan od očevidaca, i dodaje:

Konobarica pomogla

- Skroz mokra istrčala je sa bebom do splava. Tamo joj je pomogla konobarica. Presvukle su dete, a u međuvremenu su došli Hitna pomoć i policija. Najvažnije je da se beba nije udavila.

Brojni šetači na keju bili su očevici drame koja se na kraju srećno završila.

- Još sam u šoku! Ne mogu da verujem koliko je malo nedostajalo da se dogodi tragedija! Videla sam da majka gura kolica. U njima je bila beba. Ne znam da li je sedela u bašti na keju, pa krenula ili je odnekud došla. U jednom trenutku dunuo je vetar. Kačket joj je odleteo u vodu - kaže žena koja se zatekla u blizini splava „Gusar". Ona objašnjava da je majka na trenutak ostavila kolica i krenula da uzme kačket.

- Kolica su se odjednom skotrljala niz stepenice. Tada je beba ispala! Čula sam vrisak! Jedna krupna devojka, mislim da je kelnerica iz bašte, jer je na sebi imala teget kecelju, odmah je potrčala do žene i pomogla joj oko deteta - dodaje ona.

s2

Drama... Ovde su upala kolica

Svedoci kažu da se sve dogodilo brzo.

- Majka je odmah reagovala i ušla u vodu. Čvrsto je držala bebu u naručju. Dete je plakalo, a ona je pokušavala da ga smiri, ali se toliko potresla da sam mislila da će se srušiti. Bila je bela kao kreč. Sva se tresla. Ne znam ko je pozvao policiju, ali ubrzo je stigla, a posle pet minuta i Hitna pomoć. Stavili su majku i bebu u kombi i odvezli ih - kaže svedok događaja.

Beba samo sa modricom

U policiji kažu da su odmah reagovali na prijavu da je beba upala u Savu!

- Rečeno nam je da je beba bačena u Savu. Patrola je odmah otišla na lice mesta, a bili smo spremni i da pošaljemo gliser rečne policije. Na mestu koje nam je navedeno patrola ništa nije našla. Onda im je prišao gospodin koji je rekao da se sve dogodilo dvesta metara uzvodno. Onda smo našli majku i bebu. Žena je bila van sebe koliko se uplašila. Ona nije mogla ništa da nam kaže šta se dogodilo. Držala je bebu u naručju i plakala. Tek su nam svedoci i zaposleni iz letnje bašte „Gusara" ispričali šta se dogodilo - kažu u policiji.

Ekipa Hitne pomoći je dvomesečnog dečaka i majku prevezla u Urgentni centar, gde je dete, koje na glavi ima veliku modricu, pregledao neurohirurg.

Kako saznajemo u Urgentnom centru, lekari su konstatovali lake povrede, ali je beba ipak upućena na Institut za majku i dete na Novom Beogradu.

Нема коментара: