brojač poseta

среда, 18. март 2009.

ZAPLENJENO 62 KG "SKANKA"

Policija je u sinhronizovanim akcijama u nekoliko gradova Srbije uhapsila osam osoba zbog sumnje da su švercovale drogu „skank"

Policija je uhapsila osam članova organizovane kriminalne grupe koja se bavila trgovinom drogom. U sinhronizovanoj akciji hapšenja u nekoliko gradova u Srbiji zaplenjena su 62 kilograma „skanka".

Članovi kriminalne grupe uhapšeni su proteklih nekoliko dana u sinhronizovanoj akciji policije na području Novog Sada, Niša, Beograda, Sremske Mitrovice i Zaječara. Uhapšeni su Željko Vučeraković (47) iz Bara, Igor Samardžić (31) iz Bačke Palanke, Zoran (57) i Dalibor (30) Gavrilović i Bojan Milenković (36) iz Svrljiga, Dušan Mančić (25) i Milen Janković (56) iz Niša i Zoran Gojkov (34) iz Beograda.

„Skank" u bunkeru... Droga sakrivena u kamionu

- U akciji policije u Nišu zaplenjena su 33 kilograma „skanka". Na graničnom prelazu Tovarnik kod Šida u kamionu marke „mercedes" niških registarskih oznaka u specijalnom bunkeru pronađeno je još 29 kilograma te droge. Kamion je narkotike trebalo da preveze u Italiju - navedeno je u saopštenju policije.

Pripadnici sremskomitrovačke policije su na graničnom prelazu Tovarnik kod Šida zaplenili „skank" u kamionu kojim je upravljao

Milen Janković (56). Droga je pronađena u specijalnim bunkerima, prekrivenim konfekcijskom robom upućenom za Italiju. Istog dana su kod Niša uhapšeni otac i sin, Zoran i Dalibor Gavrilović, Bojan Milenković i Dušan Mančić, kod kojih su pronađena 33 kilograma „skanka".

Organizovana narko-grupa... Željko Vučeraković, Zoran Gojkov, Igor Samardžić, Bojan Milenković, Dalibor Gavrilović, Dušan Mančić, Milen Janković i Zoran Gavrilović

Policija je saopštila da je Željko Vučeraković organizovao krijumčarenje tog narkotika iz Albanije u Crnu Goru u putničkim vozilima sa specijalno ugrađenim bunkerima, a Zoran Gavrilović je na području Srbije bio zadužen za skladištenje i pretovar u kamione kojima je droga prenošena u zemlje regiona i zapadnu Evropu.

Jednu takvu isporuku od 5,5 kilograma narkotika je, krajem prošle godine, sprečila novosadska policija uhapsivši tom prilikom Iliju Š. (40) iz Čelareva.

U policiji navode da je „skank" modifikovana marihuana. On je znatno kvalitetniji i skuplji od obične marihuane, koja se proizvodi u veštačkim uslovima specijalnom opremom.

- Cena je od 800 do 2.000 evra po kilogramu, u zavisnosti od količine i područja s kojeg stiže, dok se domaća osušena marihuana prodaje za oko 300 evra po kilogramu. Međutim, „skank" je aktuelan poslednjih godina i sve više se pojavljuje na našem tržištu - kažu u policiji.

Нема коментара: