brojač poseta

недеља, 15. март 2009.

UŽAS NA IBARSKOJ

U sudaru dva „juga" poginula Jasmina Vučić (32) iz Lazarevca i neidentifikovani muškarac, Borislav Anđelić (80) iz Barajeva teško povređen

s1

Kobno preticanje... Vozači oba „juga" podlegli povredama na licu mesta

Jasmina Vučić (32) iz Lazarevca i zasad još neidentifikovani muškarac srednjih godina poginuli su, dok je Borisav Anđelić (80) iz Barajeva teško povređen, u saobraćajnoj nesreći koja se juče, nešto pre 17 sati, dogodila na Ibarskoj magistrali, u ataru mesta Vreoci, nadomak kafane „Amigo".

Do nesreće je došlo u trenutku kada je Jasmina Vučić, vozeći „jugo" (BG 852-786) iz pravca Lazarevca ka Beogradu, krenula u preticanje kolone automobila i čeono udarila u „jugo" (BG 343-340), za čijem je upravljačem bio neidentifikovani muškarac, dok se povređeni starac nalazio na mestu suvozača.

- Video sam u deliću sekunde kako se „jugo" prestrojio u suprotnu traku i krenuo u preticanje, a odmah zatim čuo škripu točkova. Ovaj nesrećnik što poginu ni kriv ni dužan pokušao je da ukoči i smota udesno ka jarku, ali nije imao kad i... Zatreslo se kao da se ruši zgrada! Srča je prštala na sve strane, dok su se samleveni „jugići" skotrljali dole, na livadu kraj puta. Pritrčali smo nas nekoliko, čoveku nije bilo pomoći dok je devojka još davala znake života, ali je i ona, sirota, umrla dva-tri minuta po dolasku ekipa Hitne pomoći i vatrogasaca- prepričava Obren Jordović, očevidac saobraćajne nesreće.

Prizor na mesti nesreće bio je više nego jeziv: dva potpuno smrskana automobila, delovi motora i karoserije razbacani metrima unaokolo - i dva tela u dve crne vreće na zaravni ispod puta.

s2

Inače, u sudaru je učestvovalo i treće vozilo, „mazda 323" (BG 694-107), koja je naletela na „jugo" u kojem je stradao vozač, ali na sreću niko od putnika iz nje nije povređen, niti je pričinjena veća materijalna šteta na vozilu.

Uviđaj, kao i blokada puta, trajali su više od dva sata što, međutim, nije stvorilo kilometarske kolone vozila, s obzirom na to da je policija preusmeravala saobraćaj na obližnju obilaznicu koja vodi nekoliko kilometara kroz okolna sela i uključuje se ponovo na Ibarsku magistralu kod Stepojevca. Saobraćaj je normalizovan tek kada su vozila šlep službe odnela uništene automobile, a vatrogasne ekipe sprale srču i motorno ulje s kolovoza.

Do zaključenja ovog broja lekari beogradskog Urgentnog centra još su se borili za život teško povređenog Borisava Anđelića.

Нема коментара: