brojač poseta

понедељак, 16. март 2009.

Ubio suprugu pa sebe, devojka usmrtila tetku

Ubio suprugu pa sebe, devojka usmrtila tetku

U selu Grabovica, opština Doboj, juče ujutro između četiri i pet časova Milan Miletić (63) hicima iz pištolja ubio je svoju suprugu Zagorku (54), a potom presudio i sebi. Nakon ove porodične tragedije policiji je prijavljeno još jedno ubistvo i jedno samoubistvo - u selima Donja Radnja i Mitrovići.

Beživotna tela supružnika Miletić kriminalistička policija CJB Doboj je po izlasku na teren našla u blizini dvorišne zgrade, a dežurni okružni tužilac naredio je da se prevezu na u prosekturu dobojske bolnice „Sveti apostol Luka“ gde će biti obavljena obdukcija.
Policija je na osnovu zatečenih tragova utvrdila da je nakon što je Milan ustrelio suprugu Zagorku hicem iz vatrenog oružja izvršio samoubistvo.
Šta se sve desilo u kući porodice Miletić, niko od rodbine i komšija ne može da pretpostavi. U šoku je i sin koji kaže da ništa nije nagoveštavalo tragediju.
„Živeli su u skladnim odnosima, nikad nije bilo problema, bar koliko sam ja znao, a znao sam mnogo toga. Sve se dogodilo iznenada i epilog vam je poznat“, rekao je Dragan Miletić, skrhan bolom, ali još više nepoznanicom o motivima ubistva i samoubistva roditelja.
Risto Aladžić, prvi komšija, kaže da iz dvorišta Miletića ni noćas niti jutros ništa nije čuo. Za tragediju je saznao tek kad je došao u susedstvo na sahranu preminuloj komšinici.
- Kada sam došao, brat mi veli: komšija Milan ubio ženu, pa sebe. Nisam mogao verovati! Svi u selu znamo da su dobro živeli, da su se slagali. Šta se desilo, ne znam - priča Aladžić.
- Nisam mogao da verujem da je to istina pa sam nazvao Zagorkinu sestru u Ljeskove Vode da pitam je l’ se to stvarno desilo. Još ne mogu da verujem da je to živa istina - kaže komšija Dragan Nikolić.
Za tragično preminule supružnike svi imaju samo reči hvale. Othranili su dva sina - jedan je zaposlen u Sloveniji, odakle je i Milan očekivao penziju, a drugi u Žepču. Bavili su se poljoprivredom, a sinovi su im pomagali u svemu. Šta je Milana nateralo da puca u svoju suprugu, a potom presudi i sebi pokazaće istraga.

Ubila tetku, starac se obesio
Osim u Grabovici, dobojska policija je juče tokom dana morala na još dva uviđaja. U selu Donja Radnja lečena duševna bolesnica Ž. I. (29) ubila je svoju tetku B. I. (66). U selu Mitrovići obesio se M. T. (72). Više detalja o ova dva slučaja do zaključenja ovog izdanja „EuroBlica“ nije saopšteno.

Нема коментара: