brojač poseta

петак, 20. март 2009.

UBILI DILERA, PA ZAKOPALI LEŠ!

Željko Đ. (57) i njegov sin Bojan (29) iz Bačke Palanke opljačkali i ubili bejzbol palicom dilera deviza Iliju Mrđana (53). Telo zakopali u Novoj Gajdobri, a 600.000 dinara sakrili u kućici za pse

Mesto zločina... Željko i Bojan stavili telo u gepek automobila i dovezli se do Nove Gajdobre

Mesto zločina... Željko i Bojan stavili telo u gepek automobila i dovezli se do Nove Gajdobre

Željko Đ. (57) i njegov sin Bojan (29) uhapšeni su zbog sumnje da su opljačkali i ubili dilera deviza Iliju Mrđana (53) iz Obrovca. Otac i sin su u svojoj kući u Bačkoj Palanci bejzbol palicama usmrtili Mrđana, a njegovo telo zakopali u šipražju kod Nove Gajdobre! Željko i Bojan pronašli su kod dilera oko 600.000 dinara i novac sakrili u kućici za pse!

Novosadska policija saopštila je da su Željko i Bojan 11. marta ove godine pozvali Mrđana u svoju kuću u Bačkoj Palanci jer su navodno hteli da kupe veću količinu deviza. Mrđan je, inače, dilovao devize na bačkopalanačkoj pijaci i uz sebe je uvek imao dosta novca. Seli su za trpezarijski sto u njihovoj dnevnoj sobi, a onda ga je Bojan s leđa brutalno udarao bejzbol palicom po glavi sve dok se nije uverio da je mrtav!

- Željko i Bojan pretresli su leš i pronašli novac u vrednosti od oko 600.000 dinara, što u devizama, što u dinarima. Pare su sakrili u kućicu za pse u dvorištu kuće - rekao je Saša Barjaktarović, šef kriminalističke policije u Novom Sadu.

Užas... Jama u kojoj je zakopan nesrećni Mrđan

Užas... Jama u kojoj je zakopan nesrećni Mrđan

Otac i sin sačekali su da padne noć, a onda su telo umotali u najlon i u prtljažniku svog „opela" odvezli na nasip kanala Dunav-Tisa-Dunav u blizini Nove Gajdobre, pored šipražja poznatog kao Crveni salaš. Bojan je iskopao jamu dubine jednog metra, u koju su ubacili leš, zakopali ga i prekrili šibljem.

Nestanak Ilije Mrđana prijavila je njegova supruga Ljeposava 12. marta, nakon što dan ranije nije došao kući. Ona je tvrdila da je njen muž nestao na putu od fabrike „Majevica" u Bačkoj Palanci do svoje kuće u Obrovcu, i da je poslednji put viđen kod kafane „Burence" u Bačkoj Palanci.

- Surovo ubistvo otkriveno je zahvaljujući odličnom operativnom radu policije. Od nestanka Ilije Mrđana policija je obavila na desetine razgovora, a kontaktirali smo i s policijom u regionu. Bukvalno, počeli smo od nule - kaže Barjaktarović. Telo je pronađeno prekjuče, a odmah je izvršen uviđaj u prisustvu dežurnog istražnog sudije, koji je naložio da se Mrđanov leš uputi na obdukciju u Institut za sudsku medicinu.

Bojan Đ. je uhapšen preksinoć, a novosadska policija juče ujutro sazvala je vanrednu konferenciju za novinare. Neposredno pre konferencije uhapšen je i Željko Đ. Otac i sin će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni na saslušanje dežurnom istražnom sudiji Okružnog suda u Novom Sadu.

Нема коментара: