brojač poseta

недеља, 15. март 2009.

UBICA SE BRANI ĆUTANJEM

Iako je policija otkrila leš Srđana Živkovića, mnogo toga je i dalje obavijeno velom tajne. Dok Bojan Gavrić ćuti, javnost uveliko nagađa da li je reč o drogi, dugovima, sekti ili svingerskom „nesporazumu"

s

Mesto gde je otkriven grob... Imanje Subićevih u selu Molovin

Okružni sud u Sremskoj Mitrovici juče je odredio pritvor u trajanju do mesec dana za petoro od ukupno sedam osoba, osumnjičenih i uhapšenih za ubistvo Srđana Živkovića (25) iz Šida. Nakon saslušanja, koje je pred istražnim sudijom trajalo od preksinoć do juče popodne, pritvor je određen Bojanu Gavriću (26) iz Šida, osumnjičenom da je upravo on izvršio težak zločin.

slika

Ništa nisam znala... Milica Subić

Sem njega, u pritvoru će ostati i Bojanova sestra Jelena Živković (22), inače supruga ubijenog Srđana, kao i Dragan Krč (27), Saša Glavački (25) i Dragan Pendić (54) iz sela Ljevaja kod Gornjeg Milanovca. Svi oni se terete za podstrekivanje na ubistvo i prikrivanje izvršenog krivičnog dela. Prema saznanjima Pressa, tužilaštvo nije prihvatilo krivičnu prijavu policije protiv osumnjičenog bračnog para, Miroslava (25) i Marine (23) Šuster iz Šida, pa će se oni naći na slobodi.

Razbili mu glavu

Iako je neposredno po hapšenju pripadnicima antiterorističke jedinice priznao izvršenje dela, a potom policiju i odveo do mesta na kome su zakopani ostaci zapaljenog tela ubijenog Srđana Živkovića, Bojan Gavrić se juče pred istražnim sudijom branio ćutanjem. Kako saznajemo, u selu Molovin nadomak Šida, na mestu koje je označio Gavrić, od tela ubijenog je pronađeno samo parče kože i deo vilice, što će forenzičarima i stručnjacima sudske medicine, po svemu sudeći, biti sasvim dovoljno da utvrde identitet žrtve.

Prema prvim saznanjima, Bojan je Srđana usmrtio udarcem nekim tupim predmetom u glavu, dok su ostali pomagali da se telo prenese u Molovin, zapali i zakopa. Živkovićev leš je doteran ispred kuće Milice Subić, Bojanove i Marinine bake po majci. Prema njenim rečima, došli su nekim kombijem, ali nije videla ko je vozio. Izašla je pred njih i tada su joj rekli da zbog mraka uđe u kuću i da ne bude napolju, jer je, navodno, u dvorištu trebalo da zapale neku ambalažu od otrova.

- Nisam znala šta rade. Ni sada ne mogu da verujem da se ovo stvarno dešava - priča ostarela baka, koja ne prestaje da se krsti od čuđenja.

Misteriozni nestanak mladića i devojke

U moru pitanja, jedna od čudnih koincidencija je i činjenica da su sredinom februara istovremeno nestali i Srđan Živković i Marina Šuster. Porodici se Marina javila posle nekoliko dana i rekla da će otići iz Srbije zbog porodičnih problema, ali se o Srđanu ništa nije znalo. Policiji je to, očigledno, bilo čudno i nakon temeljne istrage, u selu kod Gornjeg Milanovca je pronašla i ubice i saučesnike, a ubrzo nakon toga iskopan je i leš ubijenog Živkovića, u selu Molovin, na samoj granici sa Hrvatskom.

U samom Šidu za stravičan zločin većina je čula tek iz medija. Mnogi su još u šoku i neverici posle saznanja da je njihov sugrađanin Srđan Živković (25) ubijen sredinom februara, a da je njegovo telo tako monstruozno uništeno. Inače, Živkovića su slabo poznavali jer, kako kažu, veći deo vremena je provodio u Beogradu i mahom se družio sa porodicom Šuster.

Planirali bekstvo

Da podsetimo, nakon intenzivnog rada na ovom slučaja, Specijalne antiterorističke jedinice su prekjuče u selu Ločevci kod Gornjeg Milanoca uhapsile ovu grupu, a tokom akcije policija je, pored manje količine marihuane, pronašla i automatsko oružje. Pretpostavlja se, takođe, da su osumnjičeni spremali i bekstvo iz zemlje.

Iako je klupko počelo da se odmotava, činjenica je da će tek predstojeća istraga utvrditi šta je prava pozadina i motiv ovog monstruoznog zločina. Mnoga pitanja još čekaju odgovor, a javnost u Sremu uveliko spekuliše o tome da li je reč o ljubavnom i poslovnom četvorouglu, odnosno razmeni partnera, da li je reč o drogi, zelenašenju i novčanim dugovima ili je, možebiti, u sve ovo uključena i neka sekta.

Нема коментара: