brojač poseta

недеља, 01. март 2009.

U HRVATSKOJ IZGOREO NAŠ AUTOBUS

U vozilu zrenjaninskog autoprevoznika, koje je juče rano ujutro išlo ka Zadru, bilo je dvadesetak putnika. Srećom, niko nije povređen

s1

Sreća u nesreći... Svi putnici su pravovremeno evakuisani

Svega dve i po godine star autobus marke „setra", vlasništvo „Autobanata", koji saobraća na liniji Zrenjanin - Zadar, zapalio se i potpuno izgoreo juče rano ujutro, desetak kilometara od Plitvica prema Korenici, nadomak mesta Korenička Kapela. Srećom, niko od 22 putnika i dvojice vozača nije povređen, a sačuvan je i kompletan prtljag.

Putnici su najpre smešteni u obližnji motel „Macola" u Korenici, a zatim su drugim „Autobanatovim" autobusom prebačeni do svojih odredišta u Zadru. Direktor zrenjaninskog autoprevoznika Goran Agramović, koji je odmah otputovao na mesto nesreće, za Press kaže da je od autobusa ostala samo olupina.

- Najvažnije je da su putnici spaseni i da je sve prošlo bez povreda. Nijedan putnik nije ni ogreban, zahvaljujući prisebnosti dvojice vozača autobusa Rajka Uroševića i Aleksandra Brusina, koji su se snašli u opasnoj situaciji. Takođe je važno i da su putnici stigli do svojih odredišta. Vozači su pokušali da ugase požar, koji je najverovatnije izbio zbog neispravnih elektroinstalacija. Upotrebili su priručne aparate za gašenje požara, ali u tome nisu uspeli, što je u ovom trenutku najmanje bitno. Autobus je iz Zrenjanina krenuo po redu vožnje u 19 sati, a već u Beogradu je bio prepun putnika. Do požara je došlo u samoj završnici puta, desetak kilometara od Plitvica prema Korenici, kada se broj putnika u autobusu znatno smanjio, jer su usput izlazili - izjavio je Goran Agramović za Press sa mesta događaja.

s2

Totalna šteta... Od novog autobusa nije ostalo praktično ništa

Vozač „Autobanatovog" autobusa Rajko Urošević kaže da je požar izbio iznenada u toku vožnje.

- Osetio sam dim iz motora, zaustavio sam vozilo i zajedno sa kolegom Brusinom pokušao da ugasim požar aparatom za gašenje. Nažalost, vatra se munjevito razbuktavala i pomoći nije bilo. Putnici su izašli iz autobusa, uspeli smo da ispraznimo čak i prtljažnik, dok se autobus nije pretvorio u buktinju. Posle nam je preostalo samo da gledamo kako gori - izjavio je za naš list vozač Rajko Urošević, dok je sa direktorom Agramovićem razgledao ono što je ostalo od vozila, u trenutku dok je hrvatska policija još obavljala uviđaj.

Na ovom delu ličke magistrale saobraćaj je bio obustavljen, a potom se jedno vreme odvijao samo jednom trakom.

Нема коментара: