brojač poseta

среда, 04. март 2009.

SKANDAL

Na internetu objavljene fotografije gole Rade Radenović, voditeljka Pinka tvrdi da je reč o fotomontaži i da se našla na udaru internet manijaka!

Fotografije gole žene koja neverovatno liči na Radu Radenović, preplavile su poslednjih dana internet. Na slikama, za koje voditeljka Pinka tvrdi da su fotomontaža, vidi se ženska osoba koja reklamira lak za automobile. Redakcija Pressa juče je došla u posed spornih foto-radova, koje je prethodno nepoznata osoba postavila na internet sajt www.burek.com.

Burek.com: Skinuli jesmo, ali sigurni smo da je ona na fotkama

Ivan Minić, urednik (administrator) sajta burek.com, koji je objavio sporne fotke, kaže za Press da su pristali da povuku ove radove sa njihovog sajta iako on lično misli da je reč o autentičnim fotografijama: - Tačno je da su neke slike Rade Radenović objavljene na forumu, da se ona javila i zamolila nas da ih skinemo, i mi smo to učinili. Nije mi poznato da smo već tuženi, niti je to razlog zbog kog smo uklonili slike. Moj lični utisak je da slike nisu fotomontaža, jer kao neko ko se profesionalno bavi dizajnom već dugi niz godina, ne znam baš mnogo ljudi koji mogu onako dobro i dosledno da izmontiraju set fotografija.

U izjavi za Press, Radenovićeva tvrdi da je reč o klasičnoj fotomontaži i da se nikad nije fotografisala za potrebe kampanje za auto-lakove.

- Našla sam se na udaru internet manijaka - navodi Rada, i dodaje da je već preduzela pravne mere kako bi sprečila atak na njenu ličnost: - Ovo je zaista strašno i odgovorno tvrdim da ja nisam na tim fotografijama, tačnije da to nije moje telo. Čim me je drug obavestio da su fotke objavljene na internetu, moj advokat je kontaktirao s uredništvom tog sajta i oni su odmah skinuli fotografije.

Život mi se sad pretvorio u pravu dramu, jer je neko na najstrašniji način zloupotrebio moju ličnost i uradio fotomontažu. Ne kažem da se nikada nisam slikala naga, ali na ovim jeftinim fotografijama jasno se vidi da nije moje telo, kao i da ruke osobe na njima više podsećaju na ruke nekog muškarca. Da ne pričam o šljokičastom laku koji nikada ne bih stavila.

„Bodi": Nismo angaŽovali Radu!

Iz kompanije „Ehom", koja se bavi distribucijom auto-lakova „bodi", dobili smo potvrdu da fotografije Rade Radenović, po svemu sudeći, nisu nastale u sklopu njihove zvanične reklamne kampanje. Ljiljana Petaković iz „Ehoma" navodi da ovi radovi nemaju veze sa firmom u kojoj radi: - Mi takve fotografije nismo pravili, niti smo uopšte imali bilo kakve reklamne kampanje u skorije vreme. Da li je neko radio to na svoju ruku, ne znamo - rekla je Ljiljana za Press.

Rada ne želi da komentariše činjenicu da je veoma teško uraditi fotomontaže ukoliko neko nema položaje tela i glave koji mogu gotovo idealno da se uklope, kao što je urađeno u ovom slučaju.

- Na sudu može da se dokaže da ovo na fotografijama nisu moje grudi. Svako ko bude zloupotrebio fotografije ne objavivši da je reč o montaži završiće na sudu. Ne želim da iko narušava moj i ugled moje porodice šireći laži - zaključila je Radenovićeva za Press.
I televizija Pink juče je zvanično saopštila da se na spornim fotografijama ne nalazi voditeljka emisije „Vi pitate".

Нема коментара: