brojač poseta

уторак, 03. март 2009.

SAOBRAĆAJNA "MAFIJA"

U Specijalnom sudu u Beogradu kriminalna grupa, poznata kao "saobraćajna mafija", osuđena je na ukupno 51 godinu i 10 meseci zatvora.

Sudnica Specijalnog suda (FoNet)
Sudnica Specijalnog suda (FoNet)
Sud je osuđenima naložio da prevarenim osiguranjima DDOR Novi Sad, Delta, Viner štediše, Dunav i Garantnom fondu vrate više od 16 miliona dinara i oko deset hiljada evra, a osuđenim saobraćajnim policajcima presudom je oduzet mito od 11.500 evra.

Sud je utvrdio da je grupa u kojoj su pored saobraćajnih policajaca advokati i veštaci, sačinjavala falsifikovane zapisnike o saobraćajnoj nešreći, a zatim prevarom naplaćivala štetu od društava.

Sudsko veće kojim je predsedavala Biljana Sinanović osudilo je optužene za ukupno 51 krivično delo zločinačkog udruživanja, produženu prevaru, faslifikovanje isprava, primanje i davanje mita.

Na po osam i po godina zatvora osuđeni su organizatori grupe Slobodan Knežić i Zoran Stanojević, a na tri i po godine osuđen je Darko Mrkić i Lazar Popjovanov.

Na tri godine osuđeni su Mile Lekić, Arsen Žuža, a na dve godine Petar Tomašević.

Dragan Joksimović osuđen je na godinu i osam meseci zatvora, a na po godinu i po Pera Mančić, Saša Srećković, Zoran Đorđević, Dušan Đurković i Slobodan Đošović.

Sud je Svetlanu Glišić osudio na godinu i četiri meseca zatvora, a na godinu Branka Škarića, Milorada Babića, Živomira Smiljkovića, Manojla Trninića, Branka Kostadinovića, Dobrosava Laćarka, Dušana Bokana i Gorana Mandića.

Na deset meseci osuđen je Dubravko Jovanović, a na šest meseci osuđeni su Aleksandar Atanasković.

Zamenik specijalnog tužioca Velimir Golubović odustao je od gonjenja Slavena Čeprnje, Željka Komazeca i Nade Popović. Optužbe su oslobođeni Milanko Berić i Mirosav Starčević.

Suđenje je počelo 2007. godine po optužnici podignutoj 7. decembra 2006. za dela počinjena tokom 2005. i 2006. godine.

Нема коментара: