brojač poseta

субота, 07. март 2009.

RANJEN U SAČEKUŠI KOD "ARENE"!

Crnogorski državljanin Marko Lj. (39) upucan u vrat preksinoć kod „Beogradske arene" u planiranom napadu. Snežana M., koja je pogođena u leđa, slučajno se našla na mestu pucnjave

Krvavi obračun... Kamere iz kladionice „Premijer“ snimile pucnjavu

Krvavi obračun... Kamere iz kladionice „Premijer" snimile pucnjavu

Crnogorski državljanin Marko Lj. (39) ranjen je preksinoć u sačekuši kod „Beogradske arene"! Marka su napala četvorica mladića maskirana šalovima Partizana koji su iskoristili gužvu posle košarkaške utakmice i pobegli! Snežana M. slučajno je ranjena u ovoj pucnjavi.

Kako Press saznaje, sigurnosne kamere sportske kladionice „Premijer" snimile su napad na Marka Lj., koji je bio planiran. Pucnjava se dogodila preksinoć oko 23 sata posle košarkaške utakmice Partizan - Panatinaikos u ulici Proleterske solidarnosti kod broja 6, u blizini „Arene". U trenutku kada je više od 20.000 ljudi napuštalo dvoranu, nepoznati mladići pucali su na Marka Lj. On je jednim metkom pogođen u vrat, a u pucnjavi je teško ranjena i slučajna prolaznica Snežana M., koju je metak pogodio u leđa!

Ne zna ko ga je ranio

Kako Press saznaje od izvora bliskog istrazi, napad na Marka Lj., inače državljanina Crne Gore, bio je planiran, a napadači su iskoristili veliku gužvu posle završetka košarkaške utakmice da pobegnu!

- U prvom trenutku se verovalo da su napadači bili huligani koju su pod dejstvom alkohola i narkotika nasumice pucali na prolaznike. Ipak, pretpostavlja se da je napad bio planiran i da je pozadina sukob između crnogorskih kriminalnih grupa - kaže Pressov sagovornik.

Četvorica napadača su stajala na parkingu nedaleko od sportske kladionice „Premijer" kada je naišao Marko.

- Mladići su odmah zapucali na njega. U napadu je ispaljeno nekoliko hitaca. Odmah posle pucnjave napadači su pobegli, a svedoci su rekli da su videli mladiće koji su preko lica imali navijačke šalove. Verujemo da su se napadači maskirali samo da bi iskoristili gužvu posle utakmice - kaže naš izvor, i dodaje:

- Posle pucnjave Marko Lj. i Snežana M. su prebačeni u Urgentni centar. Marku je povređen vrat, dok je Snežana pogođena u leđa i zbog težine rane odmah je operisana.

Prema nezvaničnim informacijama, Marko Lj. je dobro poznat crnogorskoj policiji. On je odbio da sarađuje sa policijom.

- Marko Lj. tvrdi da nije video ko je pucao u njega, dok ranjena devojka, koja je u trenutku pucnjave bila okrenuta leđima, nije videla napadače. Verujemo da je Marko video i prepoznao napadača. Pretpostavljamo da je obračun povezan sa crnogorskim podzemljem - objasnili su nam u policiji.

Mislili da pucaju huligani

Lokali u ulici Proleterske solidarnosti, koji se nalaze neposredno do mesta napada, radili su juče normalno, a zaposleni su nam rekli da ujutru kada su došli na posao nisu zatekli nikakve tragove obračuna koji se dogodio posle košarkaške utakmice.

- Čuo sam na vestima šta se desilo, ali kada sam ujutru došao na posao, nisam ništa primetio. Tek su mi mušterije rekle da je pucnjava bila nedaleko od naše prodavnice i da su mladić i devojka ranjeni. Čuo sam da su huligani pucali nasumično, a jedan komšija tvrdi da je ranjeni muškarac navodno zatekao klince kako mu obijaju automobil i da su oni tada zapucali na njega i devojku koja je naišla u tom trenutku - kaže radnik iz obližnje prodavnice.

Mesto pucnjave... Marko ranjen u ulici Proleterske solidarnosti

Mesto pucnjave... Marko ranjen u ulici Proleterske solidarnosti

Radnici iz prodavnice su nam rekli da su kamere menjačnice i sportske kladionice „Premijer" snimile obračun i da su videli inspektore koji su dolazili da pregledaju snimak.

- Bili su u kladionici da pregledaju snimak, ali su otišli jer su sigurnosne kamere povezane sa centralom sa firmom koja radi obezbeđenje objekata. Mislim da su kamere snimile pucnjavu - kaže radnik.

Нема коментара: